Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ με αφορμή τον συγκοινωνιακό αποκλεισμό της Σαμοθράκης αναφέρει: H αδιανόητη ταλαιπωρία που βιώνουν μια εβδομάδα τώρα χιλιάδες επισκέπανάγκες σίτισης και στέγασης των εγκλωβισμένων, χωρίς να επιβαρυνθούν οι επαγγελματίες του νησιού που ήδη έχουν ζημιωθεί από την κατάσταση.

· Να διασφαλιστεί η ασφαλής και δωρεάν μετάβαση από και προς την Σαμοθράκη όσων έχουν εγκλωβιστεί στο νησί έως και 4 μέρες, τουλάχιστον, και να αποζημιωθεί μέχρι τελευταίας ο κάθε επιβάτης.

· Να αποζημιωθούν οι επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι μέσα στην τουριστική περίοδο έχουν δεχτεί μεγάλο πλήγμα από τις ακυρώσεις των επισκεπτών.

· Να συνταχθούν μελέτες και να πραγματοποιηθούν τεχνικά έργα για την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό των λιμανιών του νησιού (Καμαριώτισσα και Θέρμα), που να τα καθιστούν κατάλληλα για την εξυπηρέτηση των σύγχρονων αναγκών των κατοίκων. Όπως για παράδειγμα, να έχουν υποδομές για να αγκυροβολούν πλοία μεγαλύτερα των 100μέτρων.

· Να εξασφαλιστεί η συνεχόμενη σύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική Ελλάδα με ασφαλή και σύγχρονη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, με ευθύνη του κράτους, ώστε να λάβει τέλος η χρόνια ταλαιπωρία.

· Να υπάρχει μέριμνα για την τροφοδοσία και την παροχή φαρμάκων στο νησί σε κάθε περίπτωση με ευθύνη της πολιτείας.

Το 2019 είναι σύγχρονο και αναγκαίο οι κάτοικοι της Σαμοθράκης να συνδέονται απρόσκοπτα με την ηπειρωτική Ελλάδα και με τα γειτονικά νησιά σε κάθε συνθήκη, με σύγχρονα, ασφαλή πλοία, με μειωμένα εισιτήρια και ναύλα για τα οχήματα και δρομολόγια που να εξυπηρετούν όλη τη διάρκεια του χρόνου τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού αλλά και την τουριστική κίνηση.