Ζημιές φαίνεται ότι έχει υποστεί γέφυρα της Εγνατίας στο ύψος της Ιτέας από πυρκαγιά που ξέσπασε κάτω από αυτή – Μεγάλη ταλαιπωρία για οδηγούς

Ένα μήνα θα μείνει κλειστό το ρεύμα της Εγνατίας οδού από το Αρδάνιο μέχρι τη Βιομηχανική Περιοχή Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Εγνατίας οδού. Παράλληλα το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, θα ανοίξει, αλλά στο ύψος της γέφυρας η κίνηση θα πραγματοποιείται μόνο από την ταχεία λωρίδα, λόγω ζημιών που φαίνεται ότι έχει υποστεί γέφυρα της Εγνατίας οδού στο ύψος της Ιτέας.
Το μεσημέρι της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου έξι πλατφόρμες η οποίες βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα και ήταν φορτωμένες με ζωοτροφές λαμπάδιασαν. Από την πυρκαγιά, η οποία πήρε διαστάσεις, φαίνεται ότι έχουν υπάρξει φθορές στη γέφυρα.
Μηχανικοί της Εγνατίας οδού προχώρησαν σε αυτοψία και αποφασίστηκε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας να κλείσει και το άλλο να είναι ανοιχτό, με μόνο μία λωρίδα.
Οι εξελίξεις, θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη επιβάρυνση της Εθνικής οδού Αρδανίου – Κόμβου Αμφιτρίτης, καθώς από εκεί θα διέρχονται εκτός από αυτοκίνητα και βαριά φορτηγά.
Οι έλεγχοι στη γέφυρα αναμένεται να συνεχιστούν προκειμένου να διαπιστωθεί το αν και το ποιες εργασίες πρέπει να γίνουν για την αποκατάστασή της.