Να παραδοθεί άμεσα η παράκαμψη του Διδυμοτείχου στην κυκλοφορία ζήτησε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου από τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς.
Η παράκαμψη – τμήμα του κάθετου άξονα του Έβρου – που ήταν σε άθλια κατάσταση, ξεκίνησε να επισκευάζεται μετά το Δεκαπενταύγουστο, ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν και να μην διακοπούν, με σκοπό το έργο να παραδοθεί πριν την 28η Οκτωβρίου. Μάλιστα το χρονοδιάγραμμα αυτό αναφέρθηκε και από τον τότε αντιπεριφερειάρχη υποδομών Κώστα Βενετίδη.
Στο δρόμο, επισκευάστηκαν οι αρμοί και στρώθηκε νέα άσφαλτος.
Η κυκλοφορία των οχημάτων, υποχρεωτικά πραγματοποιείται μέσα από την πόλη του Διδυμοτείχου, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Εκτός όμως από τον απίστευτο κυκλοφοριακό φόρτο για την ακριτική πόλη, υπάρχουν και πολλά προβλήματα στο ήδη κακό οδικό δίκτυο της πόλης, ενώ σπασίματα που παρατηρήθηκαν σε αγωγούς ύδρευσης, αποδόθηκαν στην πίεση από το βάρος των φορτηγών που περνούν μέσα από την πόλη.
Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, ο οποίος έχει επισκεφτεί πολλές φορές το σημείο των έργων, έχει ζητήσει την άμεση ολοκλήρωσή του.
Τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την αντιπεριφέρεια Έβρου, ενώ στην τελευταία του επικοινωνία το πρωί της Τετάρτης με τον αντιπεριφεριάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς του είπε χαρακτηριστικά: «Κύριε Δημήτρη, παραδώστε τον δρόμο άμεσα».

Και μπορεί ο δήμαρχος Διδυμοτείχου να είναι γενικά ήρεμος με τις αντιδράσεις του, φαίνεται όμως ότι με το θέμα του δρόμου, αν δεν δοθεί λύση, θα την χάσει.

Το thraki Νεα, επικοινώνησε με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, ο οποίος δήλωσε ότι μέχρι την Παρασκευή θα είναι πιθανώς σε θέση να γνωρίζει πότε θα παραδοθεί το έργο.