Τα χειρότερα γλύτωσε χθες το απόγευμα αστυνομικός ο οποίος δέχτηκε μαχαιριές από άγνωστο άνδρα. Ο αστυνομικός, μαζί με συνάδελφό του βρίσκονταν σε συμβατικό όχημα της ΕΛΑΣ, όταν είδαν στο δρόμο κοντά στον Πολύανθο Ροδόπης, έναν άγνωστο να κινείται. Μόλις του είπαν ότι είναι αστυνομικοί και θέλουν να τον ελέγξουν, ο άγνωστος πέταξε το σακίδιό του και ξεκίνησε να τρέχει. Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν και μόλις ο 25χρονος αστυνομικός τον πλησίασε και ήταν έτοιμος να τον συλλάβει, ο άγνωστος άνδρας τράβηξε μαχαίρι και του κατάφερε κτυπήματα στο χέρι και στο πίσω μέρος του κεφαλιού.
Ο αστυνομικός, ο οποίος έχει ικανή σωματική διάπλαση, αιφνιδιάστηκε, αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και τις επόμενες μέρες, ίσως και αύριο να πάρει εξιτήριο.

Από τη στιγμή που έγινε το περιστατικό μέχρι και τώρα, η αστυνομία ψάχνει τον άγνωστο άνδρα, που πιθανολογείται ότι είναι άτομο το οποίο έχει περάσει παράνομα στη χώρα. Στις έρευνες συμμετέχουν και εκπαιδευμένοι σκύλοι, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη του.
Το σακίδιο που έφερε ο άνδρας βρίσκεται στην ασφάλεια Κομοτηνής, χωρίς μέχρι τώρα να έχει γίνει γνωστό το τι περιέχει.
Το μαχαίρι, το οποίο είναι πριονωτό, αλλά και ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε από τον άγνωστο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έχει εντοπιστεί ακόμη, ίσως να δείχνει ότι πρόκειται για άτομο το οποίο γνωρίζει πώς να χειρίζεται μαχαίρια και κυρίως πώς να ξεφεύγει από περιοχές που δεν γνωρίζει τη γεωγραφία τους.
Όσο για την καταγωγή του δράστη, σύμφωνα με τις περιγραφές των αστυνομικών, εικάζεται ότι κατάγεται από χώρα της βόρειας Αφρικής.

 

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης Παναγιώτης Μαχαιρίδης, μιλώντας στο Open ανέφερε ότι υπάρχουν κι άλλα περιστατικά με επιθέσεις σε αστυνομικούς, τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά.