Προτεραιότητα αποτελεί για τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου η όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση του προβλήματος της υδροδότησης του δήμου και κυρίως της πόλης του Διδυμοτείχου. Ο δήμαρχος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση τον Σεπτέμβριο πραγματοποίησε συσκέψεις και μηχανικούς και ζήτησε να βρεθεί λύση, για να περιοριστούν στο ελάχιστο οι διακοπές υδροδότησης, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Σε πρώτη φάση, ο δήμος προχωράει τις διαδικασίες, ώστε να συνδεθεί με το δίκτυο καινούργια γεώτρηση στην περιοχή του Βάλτου. Μάλιστα η γεώτρηση θα είναι συνδεδεμένη με γεννήτρια, ώστε αν υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης, να μην διακοπεί η παροχή νερού στο δίκτυο.
Παράλληλα σχεδιάζεται η αντικατάσταση δύο τμημάτων του κεντρικού αγωγού. Πρόκειται για το τμήμα Βάλτος – Παταγή, μήκος περίπου 1,5 χιλιομέτρων και τμήμα στην περιοχή Θυρέας – Λαγού. Είναι δύο σημεία όπου παρουσιάζονται συχνά σπασίματα. Ο δήμαρχος ζήτησε από τους μηχανικούς να γίνει αντικατάσταση με αγωγό ανθεκτικό, όπως προβλέπουν οι σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές.
Επιπλέον, στόχος είναι η κατασκευή και νέας δεξαμενής μεγάλης χωρητικότητας, δίπλα στην υπάρχουσα, ώστε ακόμη κι αν υπάρχει διακοπή στο δίκτυο από τις γεωτρήσεις μέχρι τις δεξαμενές, να υπάρχουν διαθέσιμα αποθέματα.

Στόχος του δημάρχου είναι η λύση κι όχι οι ενέργειες ανακούφισης. Γι’ αυτό, η ΔΕΥΑΔ ασχολείται και με την αναζήτηση τρόπων παρέμβασης στα δίκτυα της πόλης και των χωριών.

Στο μεταξύ την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Χατζηγιάννογλου, αμέσως μετά την αποκατάσταση βλάβης, ξεκίνησε στις 01:00 τα ξημερώματα με υπάλληλο της ΔΕΥΑΔ να ελέγξουν τον αγωγό σε συγκεκριμένο τμήμα καθώς συχνά μετά την αποκατάσταση βλαβών, παρουσιάζεται σπάσιμο σε κοντινό σημείο, λόγω της πίεσης που δημιουργείται.
Η υπόνοια του δημάρχου επιβεβαιώθηκε, καθώς εντοπίστηκε άλλο σπάσιμο το οποίο επιδιορθώθηκε, χωρίς να χρειαστεί να ταλαιπωρηθούν άλλο οι κάτοικοι της πόλης.