Συνεχώς χτυπούσε σήμερα το τηλέφωνο του δημοσιογράφου του thraki Νεα, ο οποίος ήταν σήμερα το μεσημέρι στα δικαστήρια Ορεστιάδας για την υπόθεση του πατέρα του βρέφους, το οποίο κατέληξε στο νοσοκομείο ύστερα από δαγκωματιές τρωκτικών.
Ένα από τα ερωτήματα ήταν, το πότε θα ανέβει βίντεο από την είσοδο του πατέρα του βρέφους στα δικαστήρια προκειμένου αυτό να αναπαραχθεί από άλλα ΜΜΕ. Είναι μία πάγια τακτική τα τελευταία χρόνια να μεταδίδεις άλλου δουλειά, άσχετα με το αν θα παρουσίασεις την πηγή της είδησης, ασχετα αν θα βρεθείς στον τόπο του γεγονότος.
Δεν έχουμε σκοπό να κρίνουμε την τακτική αυτή. Άλλωστε στο χώρο οι συνάδελφοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Έχουμε αναπτύξει φιλίες, αντιπάθειες, σχέσεις σεβασμού, αλληλεγγύης, όπως συμβαίνει σε κάθε εργασιακό περιβάλλον. Στο thraki Νεα, όπως και σε άλλα περιφερειακά sites βλέπουμε συχνά τη δουλειά μας να αναμεταδίδεται, άλλες φορές ρωτώντας μας και άλλες φορές όχι, καθώς ότι ανεβαίνει στο διαδίκτυο θεωρείται από κάποιους ελεύθερο αναπαραγωγής. Δεν θεωρούμε ότι το περιεχόμενο του βίντεο ότι έχει κάποιο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Τον πατέρα του βρέφους δεν θα τον κρίνει κανένας δημοσιογράφος ούτε για το πώς μεγαλώνει το παιδί του ούτε φυσικά για την στάση του μετά. Ο ίδιος άλλωστε ο τελευταίος που θα ήθελε να μιλήσει θεωρούμε, ότι θα ήταν κάποιος δημοσιογράφος και να του απαντήσει σε ερωτήσεις του (όπως δεν απάντησε και σε μας), σε αυτή τουλάχιστον τη φάση. Απλά ανεβάζουμε το βίντεο για να υπενθυμίσουμε σε κάποιους, ότι το πότε θα ανεβάζουμε το υλικό που εμείς με το δικό μας τρόπο, μέσα στο κρύο, στη ζέστη, στα ξενύχτια, σε ώρες που άλλοι βρίσκονται με τις οικογένειές τους, σε ώρες που άλλοι εργάζονται σε πιο δύσκολες δουλειές από τη δική μας, αξιολογείται από εμας το πότε και αν θα ανέβει.

Υ.Γ. Για την κρίση στο χώρο των ΜΜΕ κατά την προσωπική μας άποψη, ευθύνη έχουν και οι λεγόμενοι τζαμπατζήδες. Ξέρουν αυτοί ποιοι είναι.