Η εμπειρία, το ένστικτο και η επιτακτική ανάγκη να βρεθούν οι κλέφτες που είχαν αναστατώσει τους κατοίκους του Ορμενίου, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον εντοπισμό και στη σύλληψή τους.
Το τελευταίο διάστημα, τόσο το αστυνομικό τμήμα Ορμενίου, όσο και το αστυνομικό τμήμα Δικαίων, είχαν ως βασικό στόχο να πιάσουν τους κλέφτες που άνοιγαν σπίτια στο βορειότερο ελληνικό χωριό.
Οι αστυνομικοί των δύο τμημάτων, βρίσκονταν σε συνεχή επιφυλακή, ενώ ο διοικητής του ΑΤ Δικαίων, παρά το γεγονός ότι οι κλοπές δεν είχαν γίνει σε δική του περιοχή αρμοδιότητας, δεν άφηνε τίποτα να περάσει απαρατήρητο από το Τρίγωνο.
Έτσι με το που είδε δύο άτομα να περιμένουν το τρένο στα Δίκαια, άμεσα τους έκανε προσαγωγή και προχώρησε σε εξακρίβωση στοιχείων.
Σε λίγη ώρα, στο ΑΤ Δικαίων, έφτασε η απάντηση από τη σήμανση Θεσσαλονίκης, ότι οι δύο προσαχθέντες σχετίζονταν με κλοπές σε σπίτια του Ορμενίου, καθώς τα δακτυλικά τους αποτυπώματα ταυτίστηκαν με αποτυπώματα που είχαν βρεθεί στα σπίτια στα οποία είχαν γίνει κλοπές.
Οι δύο προσαχθέντες είναι Βούλγαροι και λίγη ώρα μετά ομολόγησαν κλοπές (πέντε σύμφωνα με πληροφορίες).
Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον είναι ότι στην ομολογία τους, είπαν ότι τα κλοπιμαία τα πούλησαν σε μεγάλο παζάρι που γίνεται στο Δημήτρογκραβ της Βουλγαρίας. Έτσι αντικείμενα που εκλάπησαν από σπίτια του Ορμενίου, όπως αλυσοπρίονα και ηλεκτρικές συσκευές κατέληξαν να πωλούνται σε ξένη χώρα.