Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από την φετινή περίοδο 2019-2020 έχει ξεκινήσει συνεργασία μεταξύ της ακαδημίας μας και της εταιρίας SOCCERPROMO MANAGEMENT.
Στα πλαίσια αυτής, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-12-2019, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική μέτρηση από το τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μαζί με την εταιρεία FoodOxys, η οποία αφορά τα επίπεδα αντιοξειδωτικών στο αίμα και στην συνέχεια θα δίνει την δυνατότητα να φτιαχτεί εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής για τον κάθε αθλητή ξεχωριστά.
Η διαδικασία θα περιλαμβάνει
1)ζύγιση του κάθε αθλητή σε ειδικό πρότυπο βαθμονομημένο ζυγό,
2) ανάλυση σύστασης σώματος και
3)προσδιορισμό ποσοστού λίπους.
Το εξατομικευμένο διαιτολόγιο για κάθε αθλητή είναι ο τελικός στόχος επειδή τα αθλήματα είναι απαιτητικά, ειδικά σε νεαρές ηλικίες αθλουμένων, αλλά και σε επαγγελματικό και ημι-επαγγελματικό επίπεδο. Ο αθλητής που πρέπει να συνδυάζει αντοχή, δύναμη και τεχνικές ικανότητες και να ανταποκρίνεται σε απαιτητικές προπονήσεις και συνεχείς αγώνες είναι ο σύγχρονος αθλητής.
Η σωστή διατροφή θα βοηθήσει τον αθλητή να καλύπτει τις ανάγκες του, να έχει γρήγορη αποκατάσταση έπειτα από μια προπόνηση ή αγώνα κάτι που θα μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης υπερκόπωσης και τραυματισμών.
Καλούνται όσα Σωματεία, αθλητές ή οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην παραπάνω μέτρηση, να δηλώσει συμμετοχή μέχρι τις 16/12/2019, στον κ. Χασανίδη Πέτρο, υπεύθυνο ακαδημιών Μ.Γ.Σ. Ορέστη, στο τηλέφωνο 6948822210.
Εκ του ΔΣ του ΜΓΣ ΟΡΕΣΤΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ