Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μία 40χρονη γυναίκα η οποία συνελήφθη καθώς είχε προβεί σε αγορές με πλαστά χαρτονομίσματα, ενώ στην κατοχή της βρέθηκαν 30.000 ευρώ πλαστών χαρτονομισμάτων.

Η γυναίκα αρχικά πλήρωσε την περασμένη Τετάρτη, μία παραγγελία που έκανε από οβελιστήριο της Ορεστιάδας, με ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 100 ευρώ. Ο παραγγελιοδόχος παρέδωσε την παραγγελία στα πεύκα Ορεστιάδας, πληρώθηκε με το πλαστό χαρτονόμισμα έδωσε ρέστα και αργότερα στο κατάστημα διαπιστώθηκε ότι το χαρτονόμισμα ήταν πλαστό.
Το Σάββατο η γυναίκα παρήγγειλε από πιτσαρία του Διδυμοτείχου, με την παραγγελία να της παραδίδεται στο πάρκο Διοικητηρίου. Πλήρωσε με πλαστά χρήματα και έλαβε ξανά ρέστα.
Ύστερα από τις δύο καταγγελίες οι αστυνομικοί κατάφεραν να την εντοπίσουν και να την συλλάβουν.
Κατά τη διάρκεια της σύλληψης η ίδια αποκάλυψε ότι είχε αγοράσει από το διαδίκτυο ποσότητα με ψεύτικα χαρτονομίσματα προς 2,3 ευρώ, καθώς έκανε αγορές από συγκεκριμένη σελίδα με έδρα το εξωτερικό.
Η γυναίκα, η οποία επέστρεψε στο ακέραιο τα χρήματα που όφειλε και στα δύο καταστήματα, υποστήριξε ότι έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, ότι λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή κι ότι παρακολουθείται από ψυχολόγο και ψυχίατρο.
Μετά την απολογία της σε εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της τρεις φορές το μήνα και της καταβολής εγγύησης 1500 ευρώ.
Το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει είναι της απάτης κατ’ εξακολούθηση, της κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και της κατοχής τους.
Την υπεράσπιση της 40χρονης έχει αναλάβει ο ποινικολόγος Νίκος Βουλγαρίδης.

Τα χαρτονομίσματα που χρησιμοποιούσε έγραψαν σε εμφανές σημείο copy, (το οποίο η κατηγορούμενη είχε σβήσει με διορθωτικό) σαν αυτά της φωτογραφίας.