Μοναδική ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να περάσουν με έναν διαφορετικό, πνευματικό τρόπο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δίδει για πρώτη φορά φέτος, η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως. Έτσι, το βράδυ του Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου 2011, θα τελεσθεί Αγρυπνία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου την ώρα που θα αλλάζει ο χρόνος.

«Σας προσκαλούμε και σας προτρέπουμε να προσέλθετε στον Άγιο Νικόλαο στις 10 το βράδυ του Σαββάτου, στην πρώτη Θεία Λειτουργία, στην Ανατολή του Νέου Έτους, για να προσευχηθούμε όλοι στον Κύριο μας Ιησού Χριστό για να μας χαρίσει την ευλογία του την καινούργια χρονιά, που όλοι μας επιθυμούμε, ευχόμαστε και ελπίζουμε να είναι καλύτερη από την προηγούμενη» υπογραμμίζει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο οποίος εξηγεί, ότι «κυρίως απευθυνόμαστε στα μοναχικά άτομα, ώστε κανείς να μη μείνει μόνος εκείνη τη βραδιά, αλλά όλοι μαζί να εορτάσουμε την Πρωτοχρονιά του 2012 στον Άγιο Νικόλαο».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα από τις 10.00 το βράδυ θα αρχίσει ο Εσπερινός και ο Όρθρος της Εορτής του Αγίου Βασιλείου και στις 12.00 ακριβώς, την ώρα δηλαδή που θα αλλάζει η χρονιά, θα γίνει Αρτοκλασία με ευλογία βασιλόπιτας και ακολούθως, μέχρι τις 1.15 μετά τα μεσάνυχτα, θα τελεσθεί η πρώτη Θεία Λειτουργία του Νέου Έτους.

Στις ακολουθίες θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος, ο οποίος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα διανείμει την βασιλόπιτα στο εκκλησίασμα.