Τι θα γίνει με τις εφορίες και τα καταστήματα ΙΚΑ στον Έβρο.
Μετά από επικοινωνία που είχε η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Έβρου, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε, με τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με τις φημολογίες για το κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Ορεστιάδας, του ΙΚΑ Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας και τη ΔΟΥ Ορεστιάδας, οι Υπουργοί Απάντησαν τα εξής:
Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Διαφάνειας , κ. Γιώργος Πεταλωτής σημείωσε ότι : « Το κλείσιμο του Πρωτοδικείου δεν υπάρχει ούτε στους άμεσους σχεδιασμούς του Υπουργείου ούτε στην σκέψη της ηγεσίας του Υπουργείου».
Σχετικά με την κατάργηση των ΙΚΑ, ο Διοικητής του ΙΚΑ, κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος δήλωσε ότι « δεν πρόκειται να διεξαχθεί καμία συζήτηση έως την 5η Μαΐου για το κλείσιμο τοπικών καταστημάτων του ΙΚΑ».
Τέλος, σχετικά με το ζήτημα των εφοριών, το αρμόδιο Υπουργείο ανέφερε ότι θα γίνει μία συζήτηση για το ζήτημα αυτό σε επίπεδο Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας, χωρία καθοριστικές αποφάσεις και κινήσεις.
Συνεπώς, για όλα αυτά τα μεγάλα θέματα δεν υπάρχει από πλευράς πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων καμία οριστική απόφαση, η οποία να οδηγεί στην κατάργηση των προαναφερόμενων δημοσίων υπηρεσιών του Βορείου Έβρου.