Πρώτη εκδήλωση:
«Τα Άβδηρα του Δημόκριτου»

Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Αρχαιοφίλων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ν. Έβρου διοργανώνει μία σειρά εκδηλώσεων για τη γνωριμία με τους θησαυρούς της Θράκης.
Ο Σύλλογος Αρχαιοφίλων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ν. Έβρου ιδρύθηκε το 1982. Μεταξύ των βασικών δραστηριοτήτων από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, αποτέλεσε και αποτελεί μέχρι σήμερα, η διοργάνωση εκδρομών ιστορικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με στόχο να ανακαλύψουν τα μέλη του τις ελληνικές κοινότητες και να περπατήσουν στα ίχνη που άφησε ο ελληνικός πολιτισμός.
Έτσι το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης ξεκινάει μία σειρά εικονικών ξεναγήσεων σε χώρους αρχαιολογικού, ιστορικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος της περιοχής μας στην αίθουσα εκδηλώσεων του μουσείου και στη συνέχεια οργανωμένες περιηγήσεις και in situ ξεναγήσεις σε αυτούς, με τίτλο:

«Ανακαλύπτοντας την ιστορία της περιφέρειας»

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιστορικού Μουσείου (απέναντι από το Δημαρχείο), θα πραγματοποιηθεί εικονική περιήγηση με τίτλο: «Τα Άβδηρα του Δημόκριτου» από τον Αντώνη Ιωαννίδη, διπλωματούχο ξεναγό. Στόχος είναι να γνωρίσει το κοινό τους θησαυρούς της περιφέρειάς μας. Στη συνέχεια την Κυριακή 1 Απριλίου το Ιστορικό Μουσείο θα διοργανώσει ολοήμερη εκδρομή στα Άβδηρα, με επιτόπου ξεναγήσεις στον Αρχαιολογικό Χώρο, στο Μουσείο και στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ξάνθης.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής έως την ημέρα της εικονικής ξενάγησης, Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 στη γραμματεία του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης, στο τηλέφωνο: 25510-28926 τις ώρες λειτουργίες του: Τετάρτη έως Σάββατο 10:30-14:30 και 18:30-21:30 και Κυριακή 10:30-14:30.