Με σκοπό τον εορτασμό της γαλλοφωνίας και τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου Ελληνογαλλικής φιλίας ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑΣ, το Σάββατο 17 Μαρτίου, στις 19.00, στο χώρο του Ιστορικού Μουσείου Αλεξ/πολης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με κεντρική ομιλία του συγγραφέα κ. Ηρακλή Λογοθέτη με θέμα: « Δεσμοί Ελλάδας – Γαλλίας από την Αναγέννηση έως σήμερα »

Η εκδήλωση θα περιέχει επίσης
• Προβολή διαφανειών σχετικών με την ιστορία και τις δράσεις του Συλλόγου
• Παιδικά γαλλικά τραγούδια από χορωδία παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Συλλόγου <<Αφύπνιση στη γαλλική γλώσσα και στο γαλλικό πολιτισμό >>
• Προβολή διαφανειών με θέμα Γαλλόφωνες χώρες
• Γαλλικά τραγούδια μεγάλων καλλιτεχνών με συνοδεία κιθάρας και πιάνου
• Εκθεση ζωγραφικής παιδιών και φοιτητών που συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές δράσεις του Συλλόγου με θέμα ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑ-ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ

Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας!
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.

Βιογραφικό Ηρακλή Λογοθέτη

Ο Ηρακλής Λογοθέτης γεννήθηκε το 1952 στη Λευκάδα. Σπούδασε Οικονομία, αλλά προσανατολίστηκε στη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Συνεργάστηκε με δοκιμιακά και άλλα κείμενά του σε εφημερίδες και περιοδικά, και τακτικά ως κριτικός κινηματογράφου και θεάτρου (κυρίως Αθηνόραμα, 1984-2004), ενώ συμμετείχε στην έκδοση εντύπων όπως τα Λεβιάθαν, Βιβλίο & Media κλπ. Δίδαξε σε δραματικές σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, καθώς και σε πολλά θεατρικά σεμινάρια της Γενικής Γραμματείας Επιμόρφωσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας (1996-2004). Υπήρξε κατά καιρούς μέλος συναφών κριτικών επιτροπών και διετέλεσε διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού (2006-2010). Είναι μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, του Κέντρου Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου και της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών. Αυτοτελώς δημοσιευμένα λογοτεχνικά και δοκιμιακά έργα του είναι τα εξής: Παραληρηματική ελεγεία για το κόκκινο και το μαύρο (Καρανάσης 1984). Η γυναίκα της Πράγας (Ροές, 1987). Το αρχιπέλαγος της γραφής (Εξάντας, 1990). Το πουλί της καταιγίδας (Ίνδικτος, 1998). Εισαγωγή, επιμέλεια και συμμετοχή στον συλλογικό τόμο Στα ίχνη του αρχαίου δράματος (Δίγλωσση, ελληνική και αγγλική, έκδοση της Γενικής Γραμματείας Λαϊκής Επιμόρφωσης του Υπουργείου Παιδείας υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (1998). Κρουόμενες (Ίνδικτος, 1999). Ιχνηλασίες (Ίνδικτος, 2001). Ελαίας Εγκώμιο, στο λεύκωμα του Θανάση Ρεντζή Ελαίας Εικάσματα, Διάττων-Καστανιώτης, 2001). Έτος-Άγος ή Πώς εορτάζεται παρ` Έλλησιν ο Ανδρέας Εμπειρίκος (Ίνδικτος, 2002). Η δωρεά και το πλήγμα (Ίνδικτος, 2004). Το αρχιπέλαγος της Γραφής (έκδοση ριζικά αναθεωρημένη, Μαΐστρος 2006).
Τον Ηρακλή Λογοθέτη έχουν απασχολήσει εκτενώς οι ανταλλαγές της ελληνικής με τις άλλες δυτικές κουλτούρες, όχι μόνο στο δοκιμιακό του έργο, αλλά και ως αντικείμενο διδασκαλίας στις θεατρικές σχολές και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Τα ίδια τα λογοτεχνικά γραπτά του δεν κρύβουν τον διαρκή διάλογό του με επιφανείς δημιουργούς της Δύσης, μεταξύ των οποίων περίοπτη θέση κατέχουν οι Γάλλοι των τελευταίων αιώνων. Η εποπτεία του επί του αντικειμένου απετέλεσε το σημαντικότερο κίνητρο της πρόσκλησής του ως ομιλητή στις επετειακές εκδηλώσεις μας. Και τον ευχαριστούμε που δέχτηκε να μας μιλήσει, με θέμα «Δεσμοί Ελλάδας-Γαλλίας από την Αναγέννηση έως σήμερα».
Δημήτρης Ἀρμάος