Έγγραφο στην Εισαγγελία έκανε η Παιδιατρική

Σε περιττονίτιδα, συνεπεία οξείας σκωληκοειδήτιδας οφείλεται, τελικά ο θάνατος του άτυχου παιδιού ηλικίας 4,5 ετών που έχασε τη ζωή του το βράδυ της Παρασκευής.

Το περιστατικό που αποκάλυψε το XanthiPress.gr προκάλεσε σοκ και τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής έδειξαν ότι ο θάνατος οφείλεται σε τραγική αμέλεια καθώς, όπως σημειώνουν οι Γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Ξάνθης, η οξεία σκωληκοειδήτιδα προκαλεί φρικτούς πόνους και έντονη διαμαρτυρία απο τα νήπια. Όμως το άτυχο παιδάκι μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση και παρά τις προσπάθειες ήταν αργά για να επιζήσει.

Νοσηλεύτηκε και πάλι προ μηνός χωρίς συνοδό !
Πίσω από την τραγωδία αυτή, κρύβεται μια πολύ θλιβερή ιστορία για όλη την οικογένεια αθιγγάνων και τα υπόλοιπα παιδιά που ζουν με τη μητέρα και τον παππού ενώ ο πατέρας είναι φυλακισμένος. Το άτυχο νήπιο είχε νοσηλευτεί και πάλι πριν από ένα μήνα στην Παιδιατρική Κλινική, αυτή τη φορά για κάποια ίωση, όμως η εικόνα του ήταν κάκιστη από πλευρά περιποίησης και καθαριότητας ενώ η οικογένεια είχε αρνηθεί να συνοδεύσει το νήπιο στο Νοσοκομείο με αποτέλεσμα ο παππούς να απαιτήσει και να πάρει, με υπογραφή του, το νήπιο στο σπίτι.

Έγγραφο στην Εισαγγελία από την Παιδιατρική
Όπως έκανε γνωστό στο XanthiPress.gr ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής Ξάνθης, Δημήτρης Αδαμίδης, ο ίδιος έχει κάνει ήδη έγγραφο προς την Εσαγγελεία Ξάνθης, εξηγώντας τι συνέβη στο περιστατικό και επισημαίνοντας τους κινδύνους για τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, ανάμεσά τους και ένα νεογέννητο, για να εξεστατεί ενδεχόμενη μεταφορά τους σε ασφαλές περιβάλλον. Η κηδεία του άτυχου νηπίου έγινε στη Βελώνη των Αβδήρων .