Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας την Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 οι παρακάτω εκδηλώσεις:

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

07:30 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

08:00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών.

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Δαμασκηνός. Τέλος προσέλευσης επισήμων, 10.20 π.μ.

10:45 Κατάθεση στεφάνων στον χώρο του Ηρώου της πόλης από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, τον Αστυνομικό Επιθεωρητή ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ.
Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού. Τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα και η μουσική με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.

19:40 Υποστολή της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης με την συμμετοχή της Μουσικής και τμήματος απόδοσης τιμών με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.

Τα θέματα της στρατιωτικής παρατάξεως και αποδόσεως τιμών, παρακαλείται να ρυθμίσει ο ΑΔΦΚ, της Δημόσιας Τάξης η Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης της δε εθιμοτυπίας, ανάλογα με την αρμοδιότητά τους, η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και ο ΑΔΦΚ.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Αθανάσιος Χριστοδουλάκης.

Οι Περιφερειακές Ενότητες και οι Δήμοι παρακαλούνται να καταρτίσουν δικό τους πρόγραμμα, στα πλαίσια του προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, το οποίο μπορούν να εμπλουτίσουν σε συνεργασία με τους τοπικούς υπηρεσιακούς φορείς.

Ο Περιφερειάρχης
Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Άρης Γιαννακίδης