Συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης, στην παρέβρια περιοχή των Φερών Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της πλωτής ομάδας επιτήρησης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης, δύο Σύριοι λαθροδιακινητές, ηλικίας 28 και 21 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δεκατρείς λαθρομετανάστες. Τέσσερις από τους διακινούμενους είναι υπήκοοι Δομινικανής Δημοκρατίας, τρεις υπήκοοι Ιράν, δύο υπήκοοι Παλαιστίνης, δύο υπήκοοι Ιράκ και δύο υπήκοοι Συρίας και Αφγανιστάν.
Ειδικότερα, η παραπάνω ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, υποστηριζόμενη από φιλοξενούμενους αξιωματούχους του FRONTEX, από Μάλτα, συνέλαβε τους δύο λαθροδιακινητές, γιατί μετέφεραν παράνομα, με πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στην Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, δεκατρείς λαθρομετανάστες.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλαστικές βάρκες και δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.