Τους υποψηφίους βουλευτές Έβρου παρουσίασε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη το ΚΚΕ.
Το thraki Νεα, είχε γράψει από χθες τα ονόματα των υποψηφίων οι οποίοι είναι:
Σταμάτης Γκατζίδης
Σάββας Δευτεραίος
Νίκη Δραμανίδου
Γιάννης Μαργαριτίδης
Άννα – Μαρία Σίσκου
Χρήστος Τρέλλης

Κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ Έβρου Διαμανός Κουκοράβας, ανέφερε:

«Το ΚΚΕ έχει την εμπιστοσύνη του Λαού. Είναι το μόνο Κόμμα που προεκλογικά, το 2009, είπε την αλήθεια και η πολιτική του επιβεβαιώθηκε. Το ΚΚΕ είπε στο λαό ότι έρχεται αντιλαϊκή θύελλα είτε γίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ. Είναι το μόνο κόμμα που αποκάλυψε τον χαρακτήρα της ΕΕ ως λυκοσυμμαχίας του κεφαλαίου. Τα άλλα κόμματα πρέπει να απολογηθούν γιατί εξαπάτησαν το λαό ότι με την ΕΕ «θα έτρωγε με χρυσά κουτάλια», ότι μέσα στην ΕΕ θα ερχόταν η σύγκλιση των οικονομιών και των λαϊκών εισοδημάτων, ότι η ΕΕ θα γινόταν των λαών. Μόνο το ΚΚΕ έριξε το σύνθημα «να πτωχεύσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός».
Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι λαός κυρίαρχος και ελεύθερος είναι ο κάτοχος των μέσων παραγωγής με τη δική του εξουσία.
Απευθυνόμαστε στο λαό και του λέμε να μην επιτρέψει να τον τρομοκρατήσουν. Να καταδικάσει τον αντικομμουνισμό, τη συκοφαντία και τις προβοκάτσιες. Να απορρίψει τους εκβιασμούς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των άλλων παραφυάδων τους, της ΕΕ και της ντόπιας πλουτοκρατίας. Μία είναι η επιλογή για το λαό: Ή ανατροπή ή χειρότερη εξαθλίωση.
Το Κόμμα μας, όλες οι κομματικές δυνάμεις, οι σύντροφοί μας υποψήφιοι βουλευτές στο Νομό απευθυνόμαστε στην εργατική τάξη και τους συμμάχους της, στα λαϊκά στρώματα και τους λέμε:
Υπάρχει φιλολαϊκός δρόμος ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας. Αν θέλεις να απαλλαγείς από την τρόικα διεκδίκησε αποδέσμευση από την ΕΕ. Αν θέλεις να γνωρίσεις κοινωνική ευημερία και ισότητα πάλεψε για την εργατική – λαϊκή εξουσία. Αν θέλεις ανάπτυξη από το λαό για το λαό πάλεψε για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, των μέσων παραγωγής, για τη λαϊκή οικονομία, για μονομερή διαγραφή του χρέους.
Αλλαγές υπέρ της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν αν δε γίνει λαϊκή περιουσία ο πλούτος που παράγουν οι εργατοϋπάλληλοι και που τώρα βρίσκεται στα χέρια των λίγων. Δεν υπάρχουν λύσεις που να ευνοούν και τα μονοπώλια και το λαό, σε καμία χώρα δεν έχουν εφαρμοστεί. Όπου σχηματίστηκαν κεντροαριστερές κυβερνήσεις αποδείχτηκαν εργαλεία των κεφαλαιοκρατών για να τσακίσουν τα εργατικά δικαιώματα. Πρόκειται για επικίνδυνες «λύσεις», για εφεδρείες των μονοπωλίων. Όλες οι κομματικές δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές θα δώσουμε την εκλογική μάχη με την παραπάνω πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας του λαού. Προσπάθειά μας να φτάσουμε με την πρότασή μας σε όλους τους εργαζόμενους. Θα καλέσουμε τους ψηφοφόρους να συμμετέχουν στις εκλογές και να ψηφίσουν το ΚΚΕ. Να προσπεράσουν το προβοκατόρικο και εθνικιστικό ΛΑΟΣ, τον αφερέγγυο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ που είναι αναχώματα της λαϊκής ριζοσπαστικοποίησης. Ψαρεύουν σε θολά νερά. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ ευθύνονται για τα «ΝΑΙ» που έχουν πει στην ΕΕ και δεν έχουν γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια.
Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι ψηφοδέλτιο αντεπίθεσης. Με ισχυρό ΚΚΕ για να νικήσει ο λαός στη νέα θύελλα που φέρνουν. Με την ψήφο του ο λαός να πει ένα μεγάλο ΝΑΙ μόνο στο ΚΚΕ.
Οι υποψήφιοι βουλευτές μας είναι δοκιμασμένοι κομμουνιστές. Είναι αγωνιστές και αγωνίστριες χωρίς χρονικά «διαλείμματα», αφοσιωμένοι στον αγώνα για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, της νεολαίας. Δε συμβιβάζονται με τα ιμπεριαλιστικά δόγματα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, με τη μοιρολατρία, το συμβιβασμό.

ΓΚΑΤΖΙΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ: Εκπαιδευτικός από την Κορνοφωλιά Σουφλίου. Έχει πλούσια πολιτική και συνδικαλιστική δράση στο Βόρειο Έβρο. Επί σειρά ετών ήταν εκλεγμένος στο ΔΣ του Διδασκαλικού Συλλόγου Ορεστιάδας. Στις τελευταίες δημοτικές – περιφερειακές εκλογές εκλέχθηκε δημοτικό σύμβουλος στο Δήμο Ορεστιάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αν.Μακ. – Θράκης του ΚΚΕ.

ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ: Γιατρός από την Αλεξανδρούπολη με μεγάλη πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Είναι πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θράκης. Από το 2002 μέχρι σήμερα εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ. Είναι μέλος της ΝΕ Έβρου του ΚΚΕ.

ΔΡΑΜΑΝΙΔΟΥ ΝΙΚΗ: Καθηγήτρια, φιλόλογος από την Αλεξανδρούπολη. Γραμματέας του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Έβρου και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Δραστηριοποιείται επί χρόνια στο χώρο της τοπικής διοίκησης. Είναι μέλος της ΝΕ Έβρου του ΚΚΕ.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ: Αγρότης από τη Ν. Βύσσα Ορεστιάδας. Πρωτοπόρος στο αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα, στα μπλόκα των αγροτών. Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ν. Βύσσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου. Είναι μέλος της ΝΕ Έβρου του ΚΚΕ.

ΣΙΣΚΟΥ ΑΝΝΑ – ΜΑΡΙΑ: Λογοθεραπεύτρια, ιδιωτική υπάλληλος από την Αλεξανδρούπολη. Εκλεγμένη στο ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης. Είναι μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Αν. Μακ. – Θράκης της ΚΝΕ.

ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: Γεωπόνος – ελεύθερος επαγγελματίας. Ανέπτυξε μεγάλη πολιτική και μαζική δράση στο κίνημα. Επί χρόνια ήταν εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος και σήμερα είναι εκλεγμένος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αν. Μακ. – Θράκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αν.Μακ. – Θράκης του ΚΚΕ.»