Σε συνεργασία με τον ΕΚΑΤΑΙΟ και το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αλεξανδρούπολης Αρίσταρχος ο Σαμόθραξ, ιδρύεται στην Κοζάνη το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοζάνης Γεώργιος Παρακείμενος.
Πρόκειται για πρόγραμμα σεμιναρίων ανώτερου μορφωτικού που αφορά σε θέματα Ελληνικού Πολιτισμού. Συζητούνται θέματα ειδικού φιλοσοφικού, αρχαιολογικού, λογοτεχνικού ή άλλου επιστημονικού ενδιαφέροντος, όπως και θέματα ιστορίας, πολιτικής, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εμπεδώσουν τις γνώσεις τους και να αναπτύξουν νέους τρόπους αντίληψης. Στα Σεμινάρια διδάσκουν απόφοιτοι του τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού του Ε.Α.Π και διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, επιστήμονες και προσωπικότητες του πνεύματος και της τέχνης από ανώτατα μορφωτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Γλώσσα των σεμιναρίων η Ελληνική.
Πρόγραμμα Μορφωτικών & Πολιτιστικών Εκδηλώσεων

Το Πρόγραμμα Μορφωτικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων συγκροτείται από ομιλίες, διαλέξεις, συζητήσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων.

Κύκλος σπουδών του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κοζάνης Γεώργιος Παρακείμενος
O Kύκλος Σπουδών του Λαικού Πανεπιστημίου Κοζάνης Γεώργιος Παρακείμενος περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα μορφωτικών δραστηριοτήτων για Έλληνες και αλλοδαπούς. Προσφέρονται μαθήματα ειδικού ενδιαφέροντος, από τους χώρους κυρίως της ελληνικής Iστορίας, της Tέχνης και του Ελληνικού Πολιτισμού γενικότερα.

Πρόγραμμα εκπόνησης ερευνών

Πραγματοποιείται έρευνα κυρίως στους τομείς της Ελληνικής Ιστορίας και γενικότερα του Ελληνικού Πολιτισμού, Ιστορίας της Τέχνης και του Θεάτρου – Λογοτεχνίας.
Στο τέλος του κύκλου σεμιναρίων χορηγείται πιστοποιητικό σπουδών.

Πληροφορίες εγγραφές:
Όλγα Κούρτογλου
Απόφοιτος Ελληνικού Πολιτισμού

Μεταπτυχιακό στις Ανθρωπιστικές Σπουδές
Υποψήφια Διδάκτωρ στο τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Γιοχάνεσμπουργκ
Τ.Θ. 91
Τηλ . 24610-30109 & 6976864407
Mail: okourtoglou@yahoo.com