Το Σάββατο 18 Ιουνίου 2011, στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η τέλεση των Θυρανοιξίων του Ναού Πάντων των Θρακών Αγίων. Θα ακολουθήσει ο πρώτος Πανηγυρικός Εσπερινός από την ασματική Ακολουθία η οποία έχει συνταχθεί ειδικά για την μνήμη των Αγίων της Θράκης. Τα Θυρανοίξια του Ναού, τον οποίο η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως για πρώτη φορὰ αποδίδει στὴ λατρεία του Τριαδικού Θεού, αφιερωμένου στοὺς Θράκες Αγίους, πραγματοποιούνται με ἀφορμὴ τὴν ἑορτὴ τῶν Ἁγίων Πάντων.

Στα Θυρανοίξια, στον Πανηγυρικό Εσπερινό, καθώς και στη Θεία Λειτουργία, η οποία θα τελεσθεί την Κυριακή 19 Ιουνίου ( 7.30’-10.30’ π.μ.) ημέρα της Εορτής Πάντων των Θρακών Αγίων, εκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, κ. Άνθιμο, θα συμμετέχουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φλωρίνης, κ. Θεόκλητος και Εδέσσης, κ. Ιωήλ, ο οποίος είναι και ο υμνογράφος της Ασματικής Ακολουθίας Πάντων των Θρακών Αγίων.

Ο Ναὸς, ο οποίος βρίσκεται εντός της Ιεράς Μονής αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Αετοχώρι, θα αποτελεί Μνημείο της πλούσιας θρακικής αγιολογίας μὲ αναρτημένους πίνακες των κατὰ μήνα εορταζομένων θρακών μαρτύρων και οσίων αγίων, καθὼς και χάρτες της ενιαίας Θρακικής αγιοτόκου γης.