Λασκαράκης: «Έχω την εντύπωση ότι είμαι σε στρατοδικείο κι όχι σε αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου»

Ολοκληρώθηκε εχθές το δεύτερο μέρος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης, από την στιγμή που την Τρίτη οι σύμβουλοι δεν κατάφεραν να συζητήσουν για όλα τα θέματα. Αν και υπήρχαν 60 ζητήματα που απασχόλησαν το σώμα, δυστυχώς, για ακόμη μια φορά το ενδιαφέρον μονοπώλησαν οι προσωπικές κόντρες. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, κατήγγειλε την συμπεριφορά δημοτικών συμβούλων οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, τις τελευταίες είκοσι ημέρες κατασυκοφάντησαν το πρόσωπό του και την προσωπικότητά του εν γένει, υποστηρίζοντας ψευδώς ισχυρισμούς και απόψεις που δεν στέκουν στην αλήθεια και στην πραγματικότητα.

Στη συνέχεια επιτέθηκε ονομαστικά στον κ. Κογιομτζή λέγοντας πως έκανε το λάθος να μαγνητοφωνεί και να καταγράφει όλες τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων και των επιτροπών οικονομικών και ποιότητας ζωής χωρίς την άδεια του σώματος . Αυτό όπως είπε, είναι παράνομο, είναι ποινικό αδίκημα και του επιστήσαμε την προσοχή να μην το ξανακάνει γιατί μόνο με την άδεια του σώματος του Δ.Σ. μπορεί να το κάνει. Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί πάμε Μπροστά» , ξεκαθάρισε πως το είπε από την πρώτη στιγμή ότι θα ενημερώνει τον κόσμο, για τα τεκταινόμενα των συνεδριάσεων. Συμπλήρωσε πως τα επίσημα πρακτικά από τις απομαγνητοφωνήσεις δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα και ως εκ τούτου δεν ισχύουν όσα λέγονται από τον Δήμαρχο της πόλης.

Ο κ. Λαμπάκης συνέχισε κατηγορώντας τον κ. Λασκαράκη για δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΓΝΩΜΗ», σύμφωνα με το οποίο ο πρώτος έδιωξε από το γραφείο του τον πρόεδρο των μουσουλμάνων . Ο Δήμαρχος τόνισε πως δεν ήταν δεοντολογική η κίνηση προκαλώντας της σκληρή απάντηση του ιδιοκτήτη της καθημερινής εφημερίδας , ο οποίος τόνισε πως σε όλα τα αυταρχικά καθεστώτα ο πρώτος που διώκεται είναι ο τύπος. Συμπλήρωσε πως έχει την εντύπωση ότι βρίσκεται σε αίθουσα στρατοδικείου και όχι σε αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. K.M.