Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Έβρου «η ΕΝΟΤΗΤΑ» καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού μας σε σύσκεψη που θα πραγματοποιήσει

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 7 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας

Στη σύσκεψη θα συζητηθεί η τραγική οικονομική κατάσταση που έχει οδηγήσει τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους η πολιτική της ΚΑΠ και τα αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων χρόνων που πάρθηκαν με πρόσχημα την οικονομική κρίση και θα ληφθούν αποφάσεις για αγωνιστικές διεκδικήσεις .
Στο επίκεντρο θα τεθούν τα φλέγοντα προβλήματα όπως:
• Πρώτον, η απόκρουση της νέας σφοδρής επίθεσης, που στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου, εξαπολύει ενάντια στη μικρομεσαία αγροτιά η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, ) με την επιβολή απανωτών χαρατσιών και βαριών φόρων.
• Δεύτερον, τη διεκδίκηση μέτρων άμεσης ανακούφισης των φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων, που βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται, λόγω των χαμηλών τιμών παραγωγού στα αγροτικά προϊόντα, των περικοπών στις επιδοτήσεις, του υπέρογκου κόστους παραγωγής και των ζημιών στην παραγωγή από καιρικές συνθήκες και αρρώστιες.
Ταυτόχρονα – όπως κάναμε και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις μας – μαζί με τον αγώνα ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ, που μας οδηγεί στο ξεκλήρισμα (και θα γίνει ακόμα χειρότερη με την αναθεώρησή της για το 2014 – 2020), προβάλλουμε την προοπτική μιας διαφορετικής αγροτικής ανάπτυξης, που θα αξιοποιεί τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η χώρας μας και θα εξασφαλίζει ικανοποιητικό αγροτικό εισόδημα και φτηνά, ποιοτικά προϊόντα για τη διατροφή του ελληνικού λαού.