Ελλάδα — 23 Φεβρουαρίου 2013
Πατήρ Ιωάννης: Είναι όλα συκοφαντίες

Με τηλεφώνημά του στην εφημερίδα «Η Γνώμη» ο αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης για την υπόθεση του οποίου έχουν γραφτεί πολλά τις τελευταίες μέρες, ενημέρωσε ότι δεν έχει τεθεί σε αργία από τον μητροπολίτη κ. Άνθιμο, αλλά σε διαθεσιμότητα, ευρισκόμενος προς το παρόν στην γενέτειρα του την Ξάνθη. Αναφορικά με την υπόθεσή του, μας είπε ότι όλα όσα λέγονται είναι συκοφαντίες, ότι δεν προέβη σε καμία ανάρμοστη συμπεριφορά και ότι έκανε απλά το καθήκον του απέναντι στο ποίμνιό του, με αφοσίωση στους Κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας και με αγάπη προς τον άνθρωπο.
Συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος του και ότι κατέθεσε μήνυση εναντίον του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και άλλων δύο ατόμων, για αφαίρεση προσωπικών δεδομένων από τον υπολογιστή του.
Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Εκκλησιαστική Επιτροπή του Αγίου Νεκταρίου, υποστηρίζει για τον πατέρα Ιωάννη Καρασακαλίδη
1) Ο Άγιος Νεκτάριος έγινε μια μεγάλη αγκαλιά, στην οποία αγκαλιάστηκαν μικροί και μεγάλοι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι , λύθηκαν μικρά και μεγάλα προβλήματα και δόθηκε στους πιστούς δύναμη, ελπίδα, χαρά, ήθος, προσφορά, αλληλεγγύη, αγάπη.
2) Τις δύο εβδομαδιαίες συνάξεις (κάθε Τετάρτη και Σάββατο), που οργάνωνε, τις παρακολουθούσε ένα πολύ μεγάλο ακροατήριο και μάλιστα νεανικό, ενώ υπήρχε πάρα πολύ μεγάλη προσέλευση πιστών για εξομολόγηση.
3) Οι σχέσεις του και η συνεργασία με τους ιερείς, ψάλτες, επιτρόπους, ενορίτες ήταν άψογη. ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν ήρθε κανένας να διαμαρτυρηθεί για κάτι, σε βάρος του πατέρα Ιωάννη ή να καταγγείλει κάτι. Είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως καταγγελία σε βάρος του.
4) Παρ΄ όλα αυτά, έστω και την τελευταία στιγμή, παρακαλούμε, αν υπάρχουν κατήγοροι για τον πατέρα Ιωάννη, να καταγράψουν τις κατηγορίες εναντίον του, επώνυμα και ενυπόγραφα, να τις παραδώσουν σε μας ή στη Μητρόπολη, έτσι ώστε, αν είναι συκοφαντίες να έχει τη δυνατότητα ο π. Ιωάννης να προσφύγει στα ποινικά δικαστήρια για να υπερασπιστεί την αθωότητά του.
5) Για μας ο πατέρας Ιωάννης είναι: ΑΞΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ.
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Επίτροποι: Κυρούδης Αθανάσιος, Χασανίδης Πασχάλης, Καραδέδος Χαράλαμπος, Βαφειάδης Δημήτριος

 •  

 • Image and video hosting by TinyPic

   

 • Image and video hosting by TinyPic

   

 •  

 • Image and video hosting by TinyPic

   

Δειτε Ακομα Σχετικα Αρθρα

Σχετικα με το συγγραφεα

admin

Μοιρασου το

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
  Αφήστε μας το σχολιό σας...