Σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στο διαύγεια στις 18 Ιουλίου του 2013 με ΑΔΑ: ΒΛ4ΣΕ-997 ο αρμόδιος υφυπουργός εξωτερικών κύριος Κυριάκος Γεροντόπουλος με δική του απόφαση όρισε επιτροπή διενέργειας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη εταιρίας ορκωτών ελεγκτών η οποία θα προβεί σε ελέγχους των οικονομικών 118 Μη κυβερνητικών οργανώσεων, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από το εν λόγω υπουργείο μέσω του φορέα Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ).

Ερωτάται ο αρμόδιος υφυπουργός ποιες είναι οι εν λόγω ΜΚΟ οι οποίες χρηματοδοτούνται από το υπουργείο εξωτερικών;

Ποια είναι τα ποσά που διατίθενται στις εν λόγω ΜΚΟ;

Ποια είναι τα αποτελέσματα των δράσεων των συγκεκριμένων ΜΚΟ στη χώρα;

Ποιος και πότε θα μας κοινοποιήσει τα αποτελέσματα των ελέγχων από τις εν λόγω ΜΚΟ;
Την εποχή που η κυβέρνηση σας εφαρμόζει τα πιο βάναυσα και αντιλαϊκά μέτρα δεν νοείται ως κυβέρνηση να διαθέτετε ποσά για δράσεις στις οποίες δεν γνωρίζει ο Ελληνικός λαός και σε προορισμούς αγνώστου αποτελεσματικότητος. Ο Ελληνικός λαός οφείλει να μάθει και να ξέρει πως διαχειρίζεστε τις θυσίες του.
Ένα μήνα μετά την τοποθέτηση στην πρωθυπουργία της κυβέρνησης του κυρίου Σαμαρά δια βήματος της βουλής υποσχέθηκε την αναστολή χρηματοδοτήσεων σε ΜΚΟ και σήμερα αποδεικνύεται ακόμη μια φορά η ψευδή υπόσχεση του μέσω της υπογραφή σας. Ο Ελληνικός λαός οφείλει να ξέρει και εσείς να δίνετε απαντήσεις

ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΕΒΡΟΥ