Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Έβρου με τη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση Απόστολος Ροκίδης, απαντάει στις ερωτήσεις του thraki Νεα.

Είσαι από τους πιο νέους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους. Συνήθως οι μεγαλύτεροι έλεγαν στους μικρότερους τι να ψηφίσουν. Πιστεύεις ότι το «δεδομένο» αυτό θα αλλάξει σ’ αυτές τις εκλογές;
Θα έπρεπε να αλλάξει προ πολλού. Σε κάθε περίπτωση η γενιά μου είναι αυτή που πλήρωσε ακριβά το κόστος της κρίσης, το οποίο οφείλεται σε ενέργειες των προηγούμενων γενεών. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία που έχουν διαχειριστεί εξουσία, το παλιό και σάπιο πολιτικό σύστημα, έχει οδηγήσει την πατρίδα μας και τους πολίτες σ’ αυτήν την πρωτοφανή εξαθλίωση και εμάς τους νεότερους χωρίς δουλεία, χωρίς όνειρα, χωρίς μέλλον. Οφείλουμε να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας, να βοηθήσουμε τον τόπο μας, να υπερασπιστούμε το κοινωνικό συμφέρον, γιατί ξέρουμε ότι δεν υπάρχει «ατομικό» καλό χωρίς «συλλογικό». Κατά συνέπεια οι νέοι θα πρέπει να λειτουργήσουν αυτεξούσια και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο μέλλον.

Ποιους έχεις στο πλευρό σου στον προεκλογικό αγώνα;
Όλους αυτούς, ιδιαίτερα τους νέους και τους μεγαλύτερους που βρίσκονται σε αδιέξοδο και θέλουν να γυρίσουν σελίδα, που πιστεύουν στην δυναμική των νέων ανθρώπων. Πίστεψε με είναι πολλοί.

Αν εκλεγείς θα έχεις να αντιμετωπίσεις στις συχνές μετακινήσεις Διδυμότειχο – Κομοτηνή και μάλιστα με αποζημιώσεις μετακίνησης που δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τα έξοδα. Αξίζει αυτή η ταλαιπωρία με δεδομένο ότι και οι δυνατότητες παρέμβασης της περιφερειακής αυτοδιοίκησης είναι περιορισμένες;
Η άλλη επιλογή είναι η μη συμμετοχή. Αυτό δηλαδή που επιδιώκουν με κάθε τρόπο οι συστημικές δυνάμεις που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Ιδιαίτερα στην πατρίδα μου, την Θράκη, τον Έβρο και πιο συγκεκριμένα τον Βόρειο και κεντρικό Έβρο. Οι δυνατότητες της Περιφέρειας φαίνονται περιορισμένες γιατί η σημερινή Περιφερειακή Αρχή δεν έκανε τίποτε ουσιαστικό για το νομό μας . Υπάρχουν πολλές δυνατότητες , είμαστε αποφασισμένοι να τις εξαντλήσουμε, και σε αυτό το σκοπό δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο οι «μετακινήσεις» από το Διδυμότειχο στην Κομοτηνή.

Σε ποιους τομείς πιστεύεις ότι δεν τα κατάφερε η διοίκηση Γιαννακίδη;
Μπορώ να σας πω τον τομέα που πέτυχε. Πέτυχε στις μεγαλόστομες διακηρύξεις. Μια γρήγορη ματιά σε όλο το μήκος και πλάτος της περιφέρειας αρκεί για να διαπιστωθεί η ανυπαρξία της απερχόμενης διοίκησης. Δεν είναι μηδενιστική προσέγγιση. Είναι η σκληρή πραγματικότητα την οποία όσο κι αν ωραιοποιήσεις, δεν μπορεί να αλλάξει την εικόνα της περιφέρειας. Υπηρέτησε και υλοποίησε τις πολιτικές των μνημονίων από την Αθήνα και δεν «άκουσε» τις αγωνίες και τα προβλήματα του πολίτη.

Αν σου έλεγαν ότι αύριο θα πρέπει να πάρεις μία απόφαση ορόσημο για τον Έβρο. Ποια θα ήταν αυτή;
Εκτιμώ ότι η μεγαλύτερη παρέμβαση στον Έβρο είναι η κατασκευή του Αγωγού Φυσικού Αερίου που θα διασχίζει όλη την Περιφερειακή Ενότητα του Έβρου. Η οικιακή, αγροτική και βιομηχανική χρήση θα έδιναν άλλες προοπτικές ανάπτυξης και θα ανακούφιζαν σημαντικά τα νοικοκυριά. Αυτή μαζί με μια καλά σχεδιασμένη και ολοκληρωμένη πρόταση που θα αφορούσε τον πολιτισμό και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής θα απογείωναν το καλύτερο οικόπεδο της Ευρώπης το οποίο από ανικανότητα των διοικούντων έχει χάσει τελείως την αντικειμενική του αξία.