Με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, ο οποίος καθιερώθηκε με τις διατάξεις των άρθρων 2 και 3 του ΠΔ 130/2008 «Καθιέρωση της 19ης Απριλίου ως ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης» ΦΕΚ 191/Α/19.9.2008, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 4 Μαΐου 2014, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, Τραπεζών, ΝΠΙΔ του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας της 4ης Μαΐου μέχρι και την Δύση του ηλίου της 4ης Μαΐου 2014.

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΪΟΥ 2014

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.
Μετά την δοξολογία, θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό, ο πανηγυρικός της Ημέρας.

11:15 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Δ/ντή της Γεν/κής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ.

Στεφάνι θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, ενώσεις αποστράτων και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στον νομό.
Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.
Τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα και η στρατιωτική μουσική με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.

Τα θέματα της στρατιωτικής παρατάξεως και αποδόσεως τιμών, παρακαλείται να ρυθμίσει ο Α.Δ.Φ.Κ., της Δημόσιας Τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, της δε εθιμοτυπίας, ανάλογα με την αρμοδιότητά τους, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ διά των υπηρεσιών της στην ΠΕ Ροδόπης και η 29η ΤΑΞ ΠΖ.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Αθανάσιος Χριστοδουλάκης.

Οι κ.κ. χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες και οι Δήμοι παρακαλούνται να καταρτίσουν δικό τους πρόγραμμα, στα πλαίσια του προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, το οποίο μπορούν να εμπλουτίσουν σε συνεργασία με τις κατά τόπους Αρχές και φορείς.