Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αλεξανδρούπολης με την παράταξη Πόλη και Πολίτες του Βαγγέλη Λαμπάκη, απαντάει στις ερωτήσεις του thraki Νεα.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Εδώ και 20 χρόνια ασχολούμαι με τον τουρισμό και τον αθλητισμό. Νομίζω ότι ήταν θέμα χρόνου να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Βλέπεις στην Αλεξανδρούπολη το προεκλογικό κλίμα των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων;

Δεν είχα ασχοληθεί τα προηγούμενα χρόνια με εκλογές. Ήμουν απλά μία ψηφοφόρος, αλλά ο χαρακτήρας μου και η παιδεία μου δε μου επιτρέπουν αντιπαραθέσεις και εντάσεις.

 

Το νέο κολυμβητήριο φιλοξένησε για πρώτη φορά διεθνείς αγώνες κολύμβησης. Πρόκειται για τους αγώνες  Multination στους οποίους συμμετείχαν περισσότεροι από 200 αθλητές από εφτά χώρες.  Ως μέλος της κολυμβητικής ομοσπονδίας Ελλάδας καταφέρατε να έρθουν στην πόλη αυτοί οι αγώνες. Τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε από τη Χριστίνα Ρουσίδου;

Η πρώτη διεθνής κολυμβητική διοργάνωση έγινε με τεράστια επιτυχία. Συμμετείχαν 12 χώρες, Βραζιλία – Ισραήλ – Βουλγαρία – Κύπρος – Τσεχία – Πολωνία – Πορτογαλία – Σλοβενία – Ελβετία – Τουρκία – Ουκρανία και Ελλάδα και πραγματικά νιώθω πολύ περήφανη που έφερα αυτή τη διοργάνωση στην πόλη μου, γιατί η φιλοξενία τέτοιων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων προάγουν και ενισχύουν τον αθλητικό τουρισμό που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας.  Η επόμενη μεγάλη εκδήλωση είναι το Μεσογειακό Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης που θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη 4-7 Σεπτεμβρίου και θα συμμετέχουν περίπου 30 χώρες, όπως ΗΠΑ – Καναδάς – Ρωσία – Ιαπωνία – Κίνα – Ισπανία – Ιταλία – Γαλλία – Βουλγαρία – Τουρκία – Ελβετία – Γερμανία – Ολλανδία – Βέλγιο – Μ. Βρετανία – Φινλανδία – Καζακστάν – Γεωργία – Ουκρανία κα.  Υπολογίζουμε ότι τουλάχιστον 350 αθλητές και επιπλέον προπονητές – συνοδοί αποστολών και γονείς φίλαθλοι θα επισκεφτούν την Αλεξανδρούπολη.

Η εν λόγω διοργάνωση θα διαρκέσει τέσσερις αγωνιστικές μέρες και επιπλέον από 5 έως 10 μέρες όπου κάποιες χώρες θα επιλέξουν να κάνουν προπονητικό καμπ προετοιμασίας ενόψει των αγώνων. Ως εκ τούτου η πόλη μας θα αποτελέσει πόλη έλξης και θα έχει στραμμένα πάνω της τα φώτα του παγκόσμιου αθλητισμού.

 

Στις προεκλογικές σας «εκστρατείες» ποιο πρόσωπο σας συνοδεύει;

Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο να με συνοδεύει. Έχω αρκετούς καλούς φίλους που είναι δίπλα μου.

 

Τι θέλετε να αλλάξει και τι θέλετε να μην αλλάξει στο δήμο Αλεξανδρούπολης;

Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια. Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας και τουριστικής παιδείας όλης της κοινωνίας του δήμου. Είναι ένας τόπος ευλογημένος που έχει τα πάντα. Χρειάζονται οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις και θα είναι πραγματικά ο δήμος πρότυπο.