Όσοι ταξιδεύουν στην Τουρκία για οποιοδήποτε λόγο, θα πρέπει να γνωρίζουν πως έχουν αλλάξει κάποια πράγματα τα οποία θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν για να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις, αναφέρει το constantinoupoli.com.
Έτσι οι Έλληνες πολίτες που ταξιδεύουν με τον διαβατήριο τους θα πρέπει αυτό να έχει ισχύ τουλάχιστον για άλλους έξι μήνες από την ημέρα άφιξης τους στην Τουρκία. Το πρόβλημα αφορά κυρίως στα μικρά παιδιά που ταξιδεύουν υποχρεωτικά με διαβατήριο, καθώς όσοι διαθέτουν ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες μπορούν να ταξιδεύουν με αυτήν και δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.
Μάλιστα πριν λίγες μέρες, μέλη ενός γκρουπ από την Αθήνα δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη για τις γιορτές του Πάσχα καθώς τα παιδιά τους δεν είχαν διαβατήριο με ισχύ για άλλους έξι μήνες.
Επίσης όσοι ταξιδεύουν αεροπορικώς προς την Τουρκία και είναι υπήκοοι χωρών που απαιτείται βίζα για να μπουν στην χώρα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από 10 Απριλίου δεν μπορούν πλέον να εκδώσουν τη βίζα κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο αλλά θα πρέπει να προνοούν να την εκδίδουν ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου. Αντίθετα όσοι φτάνουν οδικώς στην Τουρκία μπορούν να εκδίδουν βίζα στα σύνορα.

Κύπριοι υπήκοοι
Για να συμπληρώσει Κύπριος υπήκοος αίτηση για βίζα, πρέπει να την υποβάλει ως πολίτης της «ελληνοκυπριακής διοίκησης της νότιας Κύπρου», όπως χαρακτηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία η Άγκυρα.
Τούτο σημαίνει πως ένας Ελληνοκύπριος για να ταξιδεύσει στην Τουρκία, πρέπει να αποποιηθεί το κράτος του.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα οι περισσότεροι Ελληνοκύπριοι είτε απευθύνονταν με τα διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα για έκδοση βίζας είτε αυτό γινόταν στο αεροδρόμιο, όταν έφθαναν στη χώρα.