Ερωτήματα για τον τρόπο προμήθειας των κρεατικών τα οποία πωλούνται στη γιορτή κρασιού, θέτουν με επιστολή βόμβα επιχειρήσεις κρέατος και το σωματείο κρεοπωλών Έβρου. Στην επιστολή που δημοσιεύει το thraki Νεα, καταγγέλλεται ότι η προέλευση των κρεάτων δεν είναι από τον Έβρο, παρά το γεγονός ότι η γιορτή κρασιού είναι τοπική γιορτή, ενώ παράλληλα θίγεται και ο τρόπος επιλογής του προμυθευτή, καθώς αναφέρεται χαρακτηριστικά: «ελήφθη μετά από διαγωνισμό προμήθειας ή με απευθείας ανάθεση; Πως επελέγη ο τελικός προμηθευτής»;
Το thraki Νεα, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ Κώστα Μαυρίδη, χωρίς αυτό να είναι δυνατόν μέχρι αυτή τη στιγμή.
Άμεσα, μόλις ο κ. Μαυρίδης θέλει να απαντήσει, θα μεταφέρουμε την άποψή του.

Η επιστολή που υπογράφουν το σωματείο κρεοπωλών Έβρου και επιχειρήσεις κρέατος:

Το σωματείο Κρεοπωλών Έβρου «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ» και οι προσυπογράφουσες παραγωγικές επιχειρήσεις επεξεργασίας κρέατος της ευρύτερης περιοχής της Αλεξανδρούπολης με αφορμή τις εκδηλώσεις της ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ που διοργανώνονται από την Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση Δήμου Αλεξανδρούπολης (στο εξής Τ.Ι.Ε.Δ.Α.) παραθέτουν τις απόψεις ,τις επιφυλάξεις και τα ερωτήματα τους σε σχέση με την προμήθεια και πώληση κρέατος στο καταναλωτικό κοινό κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων.
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσει η Τ.Ι.Ε.Δ.Α. για τα κάτωθι:
1. Με ποιο τρόπο λήφθηκε η απόφαση για την προμήθεια τουλάχιστον 100.000 τεμαχίων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Maximum FM,, κρεάτων χοίρου, πουλερικών καθώς και λουκάνικων όταν η αρχική διακήρυξη της προμήθειας ανέφερε μόνο τα χοιρινά σουβλάκια
2. Ποιες οι προδιαγραφές ,ποσοτικές αλλά κυρίως ποιοτικές που καθορίστηκαν ως κριτήρια για την τελική επιλογή προμηθευτή;
3. Η απόφαση μιας τόσο μεγάλης προμήθειας κρεάτων χοίρου, κοτόπουλου και λουκάνικων ελήφθη μετά από διαγωνισμό προμήθειας ή με απευθείας ανάθεση; Πως επελέγη ο τελικός προμηθευτής;
4. Έχει λάβει η Τ.Ι.Ε.Δ.Α. συμβουλευτική υποστήριξη από κάποιο αρμόδιο φορέα για να μπορέσει να αποθηκεύσει , να συντηρήσει και να διαχειριστεί μια τόσο μεγάλη ποσότητα κρέατος ώστε να μην κινδυνεύσει το καταναλωτικό κοινό;
5. Ετέθη από την Τ.Ι.Ε.Δ.Α. όρος ώστε η προμήθεια να γίνει από επιχειρήσεις της περιοχής που θα παράγουν τα προϊόντα ΕΔΩ, στον τόπο μας, για να δημιουργηθεί και μία έστω ελάχιστη υπεραξία για τις δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις της ακριτικής μας περιοχής ή όπως επιβεβαιώνεται η παραγωγή των προϊόντων έγινε στα Μέγαρα Αττικής και ο τοπικός προμηθευτής είναι ο “μεσάζων” ;
Θα μπορούσαμε να θέσουμε πολλά ακόμη ερωτήματα στην διοίκηση της Τ.Ι.Ε.Δ.Α. και κατ΄επέκταση στον Δήμο Αλεξανδρούπολης που άπτονται θεμάτων φορολογικών , ασφαλιστικών ,νομικών αλλά και ηθικών, για αυτά όμως υπάρχουν περισσότερο αρμόδιοι να τα διερευνήσουν, τους οποίους και καλούμε να το πράξουν.
Ρόλος όλων των προσυπογράφοντων και καθημερινός αγώνας παραμένει η απαρέγκλιτη και χωρίς υποχωρήσεις καθώς και με πλήρη συνέπεια παραγωγή και προμήθεια των πιο φρέσκων και ασφαλών προϊόντων κρέατος στο καταναλωτικό κοινό της ευρύτερης περιοχής .

Με εκτίμηση
Σωματείο Κρεοπωλών Έβρου «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ»
ΒΙΟΚΟΤ Α.Ε – ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΜΑΪΣΤΡΟΥ

ΝΑΤΟΥΡΑ Α.Ε
NOSTIMA Ε.Π.Ε – ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ Ι. & ΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε
ΤΙΑΚΑΣ, Α. Ι., & ΣΙΑ Ο.Ε.