Χωρίς εργασία εξακολουθούν να παραμένουν 44 εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι έκοβαν δελτίο παροχής υπηρεσιών, καθώς δεν έχει βρεθεί τρόπος για την πληρωμή τους. Η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Αλεξανδρούπολης, κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος στο δημοτικό συμβούλιο, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα.
Το ψήφισμα:

Στο δρόμο βρέθηκαν 44 εργαζόμενοι με μπλοκάκι στο Νοσοκομείο Αλεξ/πολης οι οποίοι εργάζονταν πάνω από δεκαετία στο Νοσοκομείο με την συγκεκριμένη σχέση εργασίας που είναι οι πιό κακοπληρωμένοι και σκληρά εκμεταλλευόμενοι εργαζόμενοι, μετά την άρνηση από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μην εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμών τους για το μήνα Αύγουστο.
Όλα αυτά τα χρόνια οι Διοικήσεις του Νοσοκομείου προσλάμβαναν εργαζόμενους με πλοκάκι χωρίς να υπογράφονται συμβάσεις, οι οποίοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και ουσιαστικά αυτοί οι εργαζόμενοι οι οποίοι θεωρούνται επαγγελματίες και φορολογούνται ανάλογα είναι εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα.
Με τις απολύσεις αυτών των εργαζομένων οι τεράστιες ελλείψεις μόνιμου προσωπικού στο Νοσοκομείο Αλεξ/πολης θα έχουν σαν συνέπεια να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο το υπάρχον προσωπικό αλλά και θα έχει δραματικές συνέπειες τόσο στην υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών όσο και στην παροχή υπηρεσιών Υγείας στους ασθενείς.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξ/πολης εκφράζει την συμπαράστασή της στους εργαζόμενους.
Απαιτούμε:
Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους.
Εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας – ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των ασθενών