Από τη διεύθυνση αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της περιφερειακής ενότητας Έβρου και από γεωπόνους της ομάδας εργασίας για την προώθηση – στήριξη της αγροτικής παραγωγής στο νομό Έβρου, ανακοινώνεται ότι από την παρακολούθηση των δακοπαγίδων που τοποθετήθηκαν στην ευρύτερη ελαιοκομική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκε έξαρση του δάκου σε ανησυχητικό αριθμό στην περιοχή Μεσημβρίας και Δικέλλων, ενώ στις υπόλοιπες δακοπαγίδες στις άλλες περιοχές η παρουσία του εντόμου δεν δείχνει να είναι σε έντονο βαθμό. Για τον λόγο αυτό προτείνεται στους ελαιοπαραγωγούς των παραπάνω περιοχών να ψεκάσουν μέχρι τέλους της εβδομάδας (05-10-2014) με κατάλληλα εντομοκτόνα αφού πρώτα παρακολουθήσουν τα κτήματα τους για την αποφυγή ζημιών στην παραγωγή τους.
Επίσης οι ελαιοπαραγωγοί των υπόλοιπων περιοχών πρέπει να είναι σε επιφυλακή γιατί η εμφάνιση του δάκου ξεκινάει από την εν λόγω περιοχή και εξαπλώνεται στις υπόλοιπες περιοχές.
Νεότερα δεδομένα θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα από την παρακολούθηση των δακοπαγίδων σε όλη την περιοχή Αλεξανδρούπολης.