Τον Θρασύβουλο Βεντούρη, διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης έπαψε με απόφασή του την Τρίτη, ο Αν. Υπουργός Υγείας. Μετά την εξέλιξη αυτή και ο Υποδιοικητής Παύλος Παπαδοπουλος, με ανακοίνωσή του παραιτείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Αναλυτικά αναφέρει:
Mετά την χθεσινή ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας για παύση των καθηκόντων του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, την οποία θεωρώ πλήρως αναιτιολόγητη και διαφωνώντας κάθετα με αυτή, άμεσα υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση του Υποδιοικητή της 4ης ΥΠε.
Καθ΄όλη την περίοδο που ασκώ τα καθήκοντά μου ως Υποδιοικητής, βρέθηκα αντιμέτωπος πολλές φορές με νοοτροπίες πελατειακών σχέσεων, αναχρονιστικών απόψεων για την οργάνωση και διοίκηση των Νοσοκομείων, συντηρητικών αντιλήψεων για την ορθολογική οργάνωση και κατανομή των ανεπαρκών ανθρώπινων και χρηματικών πόρων δίνοντας τη μάχη για τον εξορθολογισμό τους.
Στον αγώνα αυτό, στο πρόσωπο του Διοικητή της 4ης ΥΠε, κ. Θρασύβουλου Βεντούρη, βρήκα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έναν ακέραιο επιστημονικά, διοικητικά και ηθικά επαρκέστατο Διοικητή, σπάνιο στις μέρες μας, που με την συνεργασία μας μπήκε έστω ένα μικρό λιθαράκι σε μεταρρυθμίσεις που διακρίνονταν από αποτελεσματικότητα και διαφάνεια.
Η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού συντηρεί τον παλαιοκομματικό τρόπο διοίκησης και οργάνωσης, συντηρεί τα κομματικά πελατειακά δίκτυα, την «παρανομία» αποφάσεων αποσκοπώντας ακόμα και σήμερα, στην αναζήτηση κάποιων ελάχιστων ψήφων σε πρόσωπα που θέλουν να κινούνται σε χώρους ψευτοδημοκρατικών πεποιθήσεων και στο παρασκήνιο της πολιτικής.
Φυσικά αυτές οι νοοτροπίες κρατούν τη χώρα στον κατάλογο των τριτοκοσμικών χωρών.
Ο αναγκαίος σήμερα δρόμος της δημοκρατικής επανάστασης των μεταρρυθμίσεων, τέτοιους ανθρώπους δεν τους χρειάζεται.
Διαμαρτυρόμενος εντόνως για την απόφαση αυτή και μη θέλοντας να νομιμοποιήσω τέτοιες αποφάσεις, υπέβαλα την παραίτησή μου.
Ο κόσμος χρειάζεται ένα ανοιχτό δημόσιο σύστημα Υγείας, το οποίο να είναι ικανό να παρέχει υπηρεσίες με ασφάλεια και ποιότητα χωρίς να επιβαρύνει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των πολιτών.
xanthipress