Ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα τα Σεμινάρια Ειδικής Αγωγής που διοργανώνει η μητρόπολη Αλεξανδρούπολης με θέμα «ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ». Διδάσκων του Σεμιναρίου είναι ο Αρχιμ. Απόστολος Καβαλιώτης, Δρ. του Τομέα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, του Π.Τ.Δ.Ε. του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στο Ανθίμειο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητροπόλεως και θα διαρκέσουν 6 μήνες. Το Σεμινάριο παρακολουθούν ήδη 872 άτομα που ενδιαφέρονται για το γεμάτο προκλήσεις τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
Στόχος του Σεμιναρίου είναι κατ’ αρχήν η ενημέρωση των συμμετεχόντων σε αυτό για τη δυσλεξία και τις τεχνικές αντιμετώπισής της. Ειδικότερα, εστιάζεται στην εκπαίδευση των φοιτητών και των εκπαιδευτικών στις μαθησιακές δυσκολίες που έχουν τα παιδιά με δυσλεξία, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που τυχόν θα αντιμετωπίσουν μέσα σε μία σχολική τάξη. Επίσης, το Σεμινάριο βοηθά τους γονείς παιδιών με δυσλεξία να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν σε καθημερινή βάση τα προβλήματα που ανακύπτουν με την κατάλληλη βοήθεια από εξειδικευμένους επιστήμονες

Τα έσοδα από τις εγγραφές στο Σεμινάριο ανήλθαν στο ποσό των 27.260€, τα οποία θα διατεθούν σε δύο μεγάλα έργα της μητρόπολης:

α) στον υπό ανέγερση νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Αριστήνου και

β) στο Κεντρικό Συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου διανέμει καθημερινά 300 μερίδες φαγητό.

δυσλεξία