Ο υφυπουργός εξωτερικών και βουλευτής Έβρου Άκης Γεροντόπουλος, μετά την παρέλαση στο Διδυμότειχο για την εθνική επέτειο, επισκέφθηκε στην περιοχή του Πραγγίου τα αναχώματα του ποταμού Έβρου, προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση η οποία επικρατεί εκεί.
Συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Διδυμοτείχου, το δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του ΤΟΕΒ Διδυμοτείχου Τάσο Καραμπατσάκη και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Πραγγίου Μάκη Ζαφειρόπουλο, είδαν την υπερχείλιση που έγινε σε ορισμένα σημεία. τις πλημμυρισμένες εκτάσεις και εξέτασαν την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί.
Μετά την συμμετοχή του στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε στην Αλεξανδρούπολη με θέμα την αύξηση των υδάτων του ποταμού Έβρου, αλλά και την επίσκεψη στα αναχώματα της περιοχής Πραγγίου Διδυμοτείχου, ο κ. Γεροντόπουλος επεσήμανε: «Ενημερώνομαι διαρκώς για την υπάρχουσα κατάσταση και παρακολουθώ τις εξελίξεις με την αύξηση των νερών του ποταμού Έβρου, έτσι ώστε στην περίπτωση που χρειαστεί, να συμβάλλω με τις δικές μου δυνάμεις στην επίλυση των θεμάτων που πιθανόν να προκύψουν. Όλοι ευχόμαστε η κατάσταση να μην επιδεινωθεί, αλλά παρακολουθούμε συνεχώς τα όσα συμβαίνουν».
Έβρος