Οκτώ εκατοστά, μέσα σε επτά ώρες έπεσε η στάθμη του Έβρου στο σταθμό μέτρησης του Πυθίου, κάτι που δείχνει ότι η κατάσταση εκτονώνεται.

Στις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης η στάθμη στο Πύθιο βρίσκονταν στα 5,91 μέτρα κι αν συνεχιστεί η πτώση, σύντομα θα πέσει κάτω από το όριο συναγερμού που είναι τα 5,70 μέτρα.

Την ίδια ώρα, όπως είναι αναμενόμενο, ανεβαίνει η στάθμη του Έβρου στο νότιο τμήμα του νομού, καθώς τα νερά συνεχίζουν την πορεία τους για το Θρακικό πέλαγος.

Αν και πολλοί ανησύχησαν, η κατάσταση δεν ήταν τόσο δραματική, καθώς ο Άρδας δεν είχε φουσκώσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να δημιουργηθούν προβλήματα προηγούμενων ετών.
Παρ’ όλα αυτά, πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων, χωρίς να έχει γίνει δυστυχώς συγκομιδή της παραγωγής, είτε από υπερβάσεις υπερβλητών αναχωμάτων, είτε από τοπικά νερά.

Πάντως, το γεγονός ότι για ακόμα μία φορά ο Έβρος φούσκωσε απότομα, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός και σωστή διαχείριση των υδάτων. Αν και η ευθύνη βαραίνει κυρίως τη Βουλγαρία, η οποία μπορεί και ελέγχει τα νερά του Άρδα, ευθύνες υπάρχουν και στις τρεις χώρες, που τόσα χρόνια όχι μόνο δεν έχουν συνεργαστεί ουσιαστικά, αλλά πολλές φορές, με παρεμβάσεις στις όχθες, κοίτες και στα αναχώματα, στρέφονται η μία κατά της άλλης. . .