δημαρχείοΤης Κικής Ηπειρώτου από την Εφημερίδα «Η Γνώμη».

Για το αδίκημα της υπεξαίρεσης θα δικαστεί υπάλληλος της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Αλεξανδρούπολης. Με απόφασή του στις 20 Νοεμβρίου 2014 ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης διαπιστώνει την αυτοδίκαιη θέση του εν λόγω ατόμου σε αργία, μέχρις ότου αποφανθεί το δικαστήριο για την υπόθεση.
Ο δήμαρχος επικαλείται παραπεμπτικό του εισαγγελέα Ππρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, με το οποίο ο υπάλληλος του δήμου παραπέμφθηκε αμετακλήτως ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της υπεξαίρεσης.
Έτσι, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία για τέτοιες περιπτώσεις, ο δήμαρχος με απόφασή του:
Διαπιστώνει την αυτοδίκαιη θέση του υπαλλήλου σε αργία, στη συγκεκριμένη περίπτωση από της 30-08-2014, ημερομηνία κατά την οποία ο υπάλληλος παραπέμφθηκε αμετακλήτως στο ακροατήριο προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της υπεξαίρεσης και μέχρι να εκλείψει ο λόγος για τον οποίο τέθηκε σε αργία.
Η διαπιστωτική πράξη αυτοδίκαιης επανόδου της υπαλλήλου στην υπηρεσία θα εκδοθεί εάν εκλείψει ο λόγος που τέθηκε σε αργία. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο υπάλληλος κατά το διάστημα της αργίας θα απέχει από την άσκηση των κύριων και παρεπόμενων καθηκόντων του, ενώ οι αποδοχές του κατά το παραπάνω διάστημα θα ρυθμιστούν σύμφωνα με τις διατάξεις που ορίζει η νομοθεσία.