2020Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Διδυμότειχο Δύο Χιλιάδες Είκοσι, (Δ2020 Κοιν.Σ.Επ.) ανακοινώνει τη δημιουργία και έναρξη του Διεθνούς Προγράμματος Τουριστικής Προβολής με την επωνυμία Rediscover a Forgotten Capital, “Ανακαλύψτε εκ νέου μια Ξεχασμένη Πρωτεύουσα”.
To Πρόγραμμα αυτό, βασιζόμενο ως επί το πλείστων στον εθελοντισμό, θα περιλαμβάνει μεγάλο όγκο δράσεων, εκδόσεις έντυπες και ηλεκτρονικές, ηλεκτρονικό τουριστικό οδηγό, εφαρμογές κινητών, επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια, εικαστικές εκθέσεις, πολιτιστικά δρώμενα, συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού, ζωντανές τηλεοπτικές παραγωγές HD για Live Streaming καθώς και επισκέψεις επαγγελματιών του Τουρισμού.
A Wonderful Paradox
Το τριήμερο Παρασκευή 28 με Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014, υλοποιείται η πρώτη δράση του προγράμματος Rediscover a Forgotten Capital με την επωνυμία “A Wonderful Paradox”, “Ενα Υπέροχο Παράδοξο”
Μόλις 17 χιλιόμετρα από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα υπάρχει ένα Παράδοξο:
Μία από τις αρχαιότερες και η νεότερη πόλη της Ελλάδας, στέκονται η μία δίπλα στην άλλη, μόλις 17 χιλιόμετρα η μία από την άλλη!
Η Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο!
Δεν είναι απλά ένα παράδοξο, αλλά ένα Υπέροχο Παράδοξο, όπου ο μοντερνισμός συμπληρώνει την παράδοση και το αρχαίο συμπληρώνει το νέο.
Οπου η μία πόλη συμπληρώνει την άλλη!
Το Διδυμότειχο, ένα ζωντανό Μουσείο, ένα σταυροδρόμι αρχιτεκτονικής διαμέσου πολιτισμών και αιώνων, και η Ορεστιάδα, η πρώτη και η νεότερη πόλη της Ελλάδας γεμάτη μοντερνισμό και ενέργεια, υποδέχονται 20 Τούρκους Τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους τουρισμού, από τους γειτονικούς νομούς Αδριανούπολης (Edrine) και Σαράντα Εκκλησιών (Kirklareli), για να έρθουν, να εξερευνήσουν και να ζήσουν μαζί μας και για τρεις
ημέρες αυτό το υπέροχο παράδοξο!
Ο Στόχος μας:
Προσκαλούμε στις πόλεις μας και φιλοξενούμε για ένα τριήμερο τους υπεύθυνους για την διακίνηση και τον επηρεασμό της κοινής γνώμης 800.000 ανθρώπων, που όχι μόνο θα έρθουν για να ανακαλύψουν, να γνωρίσουν και να μάθουν αλλά για να διασκεδάσουν και να ζήσουν μαζί μας.
Πιστεύουμε στην εξωστρέφεια και στην δυνατότητα της άμεσης εκκίνησης της τουριστικής δραστηριότητας στην περιοχή του Βορείου Εβρου, κάτι που θα φέρει δουλειές και νέο εισόδημα σε όλους.
Η αμέσως επόμενη ενέργεια θα είναι η δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού και Αειφόρου Τουριστικής Ανάπτυξης όπου μέσα από αυτό θα προτείνονται και θα διαφημίζονται εναλλακτικές τουριστικές διαδρομές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Στοχεύοντας παντού, ξεκινάμε με τους γείτονές μας.
Δ2020 Κοιν.Σ.Επ.
Η Κοινωνία συναντά την Καινοτομία