γηροκομείοΕπίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και τις θέσεις του για τη λαθρομετανάστευση εξαπέλυσε από το φράχτη του Έβρου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς, αν και δεν έκανε καμία αναφορά στο ΣΥΡΙΖΑ, άφησε να εννοηθεί ότι το συγκεκριμένο κόμμα επιθυμεί να νομιμοποιηθούν οι λαθρομετανάστες.
Στη δήλωση Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με την εξής ανακοίνωση: «Πιστός στην ακροδεξιά του ρητορική, ο κ. Σαμαράς θυμήθηκε τους μετανάστες για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να ντρέπεται που έχει μετατρέψει τη χώρα σε αποθήκη εξαθλιωμένων, ανθρώπινων ψυχών, έχει το θράσος να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχρονική απουσία μιας ολοκληρωμένης και ρεαλιστικής μεταναστευτικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. Αντί ο κ. Σαμαράς να φωτογραφίζεται δίπλα σε φράχτες, περιμένουμε να διαβάσει τις θέσεις μας για το ζήτημα και αν μπορεί να αντιπαρατεθεί σε αυτές με επιχειρήματα».

Ο πρωθυπουργός το απόγευμα μίλησε στην Κομοτηνή. Νωρίτερα επισκέφτηκε τα Αρριανά και τις Σάππες, ενώ τελευταίος του σταθμός στον Έβρο ήταν το ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Ο άγιος Κυπριανός» της μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.