Νέα στήλη στο thraki Νεα.
Κάθε Παρασκευή, ο σεφ Δημήτρης Τοντσίδης μας παρουσιάζει την πρότασή του για το αγαπημένο πιάτο του Σαββατοκύριακου.
Ένα πεντανόστιμο ριζότο με θαλασσινά που θα σας ενθουσιάσει.
Τι χρειαζόμαστε για 2 άτομα
50 γρ βούτυρο 200 γρ γαριδούλες
200 γρ καλαμάρι
150 γρ μύδια
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
2 κούπες ρύζι καρολίνα
1 κούπα κρασί 2 κούπες νερό αλάτι-πιπέρι

– ΕΚΤΕΛΕΣΗ-
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο,προσθέτουμε της γαρίδες τα μύδια και το καλαμάρι και σβήνουμε με κρασί μέχρι να πάρουν μια βράση.Προσθετουμε το ρύζι μας και το νερό και ανακατέυουμε συνεχώς..Τέλος αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ελάχιστο βούτυρο.

ριζότο

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
ΤοντσίδηςΟ Δημήτρης είναι ανερχόμενο ταλέντο στον χώρο της μαγειρικής, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ορεστιάδα. Από μικρός κατάφερε να κάνει τους στόχους του πραγματικότητα και σπούδασε στην σχολή τουριστικών επαγγελμάτων με ειδικότητα τη μαγειρική τέχνη. Όνειρό του είναι να γίνει ένας διακεκριμένος μάγειρας και να αναδείξει τη μεσογειακή κουζίνα. Αυτή τη στιγμή είναι ο σεφ στο καφέ-μπάρ Κυβερνείο στην Αλεξανδρούπολη.