ΆρσιςΗ ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις Ευαισθητοποίησης Νέων στα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω των εκπαιδευτικών εγχειριδίων Compass και Compasito» δημιούργησε ένα Δίκτυο Εκπαιδευτών Εθελοντών που αναλαμβάνουν παρεμβάσεις σε σχολεία και δημόσιους χώρους με την υποστήριξη της ΑΡΣΙΣ.
Το δίκτυο αυτό αποτελείται από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας, κοινωνικούς επιστήμονες και εκπαιδευτικούς και στοχεύει στη διάχυση των διαδικασιών εκπαίδευσης παιδιών και νέων στα ανθρώπινα δικαιώματα σε τυπικά, μη τυπικά και άτυπα περιβάλλοντα μάθησης με τη χρήση των εκπαιδευτικών εγχειριδίων Compass και Compasito, επίσημων εγχειριδίων του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Η έναρξη των εκπαιδευτικών παρεμβάσεων στην Αλεξανδρούπολη θα γίνει το Μάιο.
Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με τα γραφεία της ΑΡΣΙΣ στη Αλεξανδρούπολη.
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους το Δίκτυο Εκπαιδευτών μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά την ΑΡΣΙΣ.
Για περισσότερες πληροφορίες: Σταμάτη Ερμιόνη
Τηλέφωνο: 2551038952
Ε-mail: arsisalex@gmail.com
Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.