Στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, τέθηκε σε ψηφοφορία η πρόταση θέσης της παράταξης Πόλη και Πολίτες, σχετικά με την απόφαση ανάκλησης ίδρυσης του πειραματικού σχολείου Αλεξανδρούπολης η οποία διαμορφώνεται ως εξής:

δημαρχείοΤο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης αποδοκιμάζει τον «πρώιμο» θάνατο της ιδρυτικής απόφασης με ΦΕΚ του Πειραματικού – Πρότυπου Γυμνασίου της Αλεξανδρούπολης.
Η ενέργεια αυτή της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας καταδεικνύει ότι:
1. Η πολιτική βούληση του Υπουργείου δεν συμβαδίζει με την βούληση του λαού.
2. Η εξέλιξη της εκπαίδευσης γυρνάει πολλά χρόνια πίσω, μειώνοντας κάθε προσπάθεια θεμιτού ανταγωνισμού μέσα από την απόκτηση γνώσης.
3. Δημιουργείται ακόμη περισσότερη απόσταση από τα συστήματα εκπαίδευσης των προηγμένων κοινωνιών και μειώνει τη δυνατότητα της ανταγωνιστικότητας, με τα παιδιά άλλων λαών, στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης.
4. Απαξιώνει τις προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης που στην προκειμένη περίπτωση διέθεσε δημοτική περιουσία, ήτοι κτίριο και όλες τις λειτουργικές δαπάνες προκειμένου να ιδρυθεί το άνω σχολείο το οποίο με μία μονοκονδυλιά, έτσι απλά, η ηγεσία του Υπουργείου το διέγραψε.
5. Παραβίασε τους κανόνες της δημοκρατίας και του σεβασμού που πρέπει να υφίστανται στην συνέχεια του κράτους, όταν μάλιστα ο σεβασμός αντανακλά σε ορθές αποφάσεις όπως εν προκειμένω.
6. Η κατάργηση αποτελεί ένα ισχυρό ράπισμα στην κοινωνία του Έβρου όπου υπάρχει ανάγκη θωράκισής της, από κάθε άποψη, ιδιαίτερα σε θέματα παιδείας και εκπαίδευσης καθόσον αυτά αποτελούν την πιο ορθή θεμελίωση μιας ισχυρής κοινωνίας και συνόρων μακριά από μικροπολιτική και ιδεοληψία.

Την παραπάνω θέση υπερψήφισαν όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, πλην της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση.