ΠΑΜΕ κέντρο υγείαςΗ Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ Ν. Έβρου καλεί τους εργαζόμενους να ακυρώσουν τα σχέδια Κυβέρνησης – Δανειστών, που μας θέλουν συνένοχους στην αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική τους.
Να μην διαλέξουμε ανάμεσα στην Σκύλα και τη Χάρυβδη και να εκφραστεί ένα μεγάλο αγωνιστικό ρεύμα αντίθεσης και καταδίκης των μνημονίων είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε των θεσμών. Να απαντήσουμε στο φόβο και τις αυταπάτες.
Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Έβρου που στην πρόσφατη συνεδρίαση αποφάσισε να στηρίξει ουσιαστικά όπως έκανε και η ΓΣΕΕ το ΝΑΙ. Αν έχουν οι εργαζόμενοι τέτοιους φίλους τι τους θέλουν τους εχθρούς.
Είτε με το ΟΧΙ είτε με το ΝΑΙ την επόμενη μέρα οι εργαζόμενοι, η λαϊκή οικογένεια θα έρθουν αντιμέτωποι με νέα μνημόνια, με νέα καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Καταγγέλλουμε την εργοδοσία που με πρόσχημα την κατάσταση που όλοι βιώνουμε, προχωρά σε υποχρεωτικές άδεια, απολύσεις, μη καταβολή μισθών κλπ.
Άμεσα και οργανωμένα να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες, να συγκροτήσουμε χωρίς καμιά καθυστέρηση Επιτροπές Αλληλεγγύης παντού. Να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, η παραίτηση κάτω από το βάρος των δυσκολιών.
Να αποτρέψουμε με τις παρεμβάσεις μας, την αλληλεγγύη μας, καθώς την υλική βοήθειά μας να υπάρξουν συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης.
Κανένας μόνος του, μπορούμε όπως αποδείχτηκε και στην περίπτωση των εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία στο Νοσοκομείο Αλεξ/πολης όπου με παρέμβαση της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Ν. Έβρου καταβλήθηκε μέρος των οφειλόμενων μισθών στους εργαζόμενους.