ΝΗΡΕΑΣ ΛΟΓΟΤΥΠΟTo Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουλίου ανήκει κυριολεκτικά στο τμήμα ενηλίκων Νηρέα. Η διοίκηση και οι υπεύθυνοι του τμήματος, προγραμμάτισαν εδώ και καιρό τη συμμετοχή του συλλόγου σε δυο κολυμβητικούς αγώνες ανοιχτής θαλάσσης, όπως και έγινε με πολύ δυναμική παρουσία τη φετινή χρονιά. Το Σάββατο 25 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε απο τον Όμιλο φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης ο 1ος Διεθνής Κολυμβητικός αγώνας με την επωνυμία «Yasu Αλεξανδρούπολη 2015».Ο αγώνας διεξήχθει στην παραλία της Αγίας Παρασκευής στις αποστάσεις των 5 km , των 2,5km και του 1 km . Την Κυριακή 26 Ιουλίου ο σύλλογος Χειμερινών Κολυμβητών & Θαλάσσιων Αθλημάτων «Η Θασοπούλα» διοργάνωσε και φέτος τον 16ο κολυμβητικό αγώνα ανοιχτής θαλάσσης «Θασοπούλα–Κεραμωτή 2015».
Στον 1ο Διεθνή Κολυμβητικό Αγώνα ανοιχτής θαλάσσης που έγινε στην Αλεξανδρούπολη συμμετείχαν 45 αθλητές ηλικίας 9 – 66 ετών. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και για όλους ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία να κολυμπήσουν στην παραλία της Αγίας Παρασκευής. Ο ΝΗΡΕΑΣ συμμετείχε με 18 Κολυμβητές /τριες ηλικίας 9-56 ετών εκ των οποιών οι 5 συμμετείχαν για πρώτη φορά σε κολυμβητικό αγώνα ανοιχτής θαλάσσης . Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε απο τους περισσότερους αγωνιζόμενους, »δύσκολος» λόγω των ιδιαιτεροτήτων που παρουσίαζε στις δυο κατευθύνσεις που είχαν στηθεί οι μεγάλες σημαδούρες. Τα υπόγεια ρεύματα απο τη μια πλευρά και το κύμα απο την άλλη να δυσκολεύει την πορεία του κάθε κολυμβητή, ήταν τα κύρια στοιχεία που είχε να αντιμετωπίσει ο κάθε αγωνιζόμενος. Τελικά όλοι οι αγωνιζόμενοι τερμάτισαν κανονικά και η ικανοποίηση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές του αγώνα που αν και για πρώτη φορά όλα ήταν άριστα οργανωμένα με πλήρη υποστήριξη και ασφάλεια!!! Όλοι οι συμμετέχοντες στο τέλος του αγώνα παρέλαβαν το αναμνηστικό τους T-shirt, μετάλλιο και δίπλωμα!!! Ο σύλλογος κατέκτησε συνολικά 8 μετάλλια σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες και αποστάσεις.
Οι Διακρίσεις του ΝΗΡΕΑ στο
Yasu Open Water Swim Challenge Αλεξανδρούπολη 2015:
Ανδρεάδης Ιωάννης 1ος στην κατηγορία του στα 2,5 χλμ.
Βατζιαννίδης Ιωάννης 1ος στην κατηγορία του και πρώτος στη γενική κατάταξη των 2,5 χλμ.
Μαχαιρίδης Αριστείδης 1ος στην κατηγορία του στα 5 χλμ .
Παπαδόπουλος Αδαμάντιος1ος στην κατηγορία του στα 1250
Μιρμιγκίδης Ιωάννης 2ος στην κατηγορία του στα 1250μ. (Αγωνιζόταν για πρώτη φορά)
Πανος Αναστάσιος 2ος στην κατηγορία του στα 2,5 χλμ.
Μαραζίδης Πολυχρόνης 3ος στην κατηγορία του στα 1250μ. (Αγωνιζόταν για πρώτη φορά)
Ρετσίδης Χρήστος 3ος στην κατηγορία του στα 2,5 χλμ.
Επίσης συμμετείχαν οι : Αθανασιάδης Σωτήριος (Αγωνιζόταν για πρώτη φορά 1250μ.) Βαρσαμακίδης Χρήστος (2500μ.), Γκαδανίδης Χρήστος (2500μ.), Δημισκίδης Αναστάσιος (Αγωνιζόταν για πρώτη φορά 2500μ.), Δουμάνη Μαριάνθη(2500μ.), Δρακίδης Καραφύλλης(2500μ.) ,Θωμαίδου Αποστολία (1250μ.) Καφετζή Φωτεινή (1250μ.) Πετροπούλου Καλλιόπη(Αγωνιζόταν για πρώτη φορά 1250μ.), Φραντζεσκάκη Βασιλική( Αγωνιζόταν για πρώτη φορά 1250μ.)
Στον 16ο κολυμβητικό αγώνα ανοιχτής θαλάσσης «Θασοπούλα–Κεραμωτή 2015
, συμμετείχαν 55 άτομα άνδρες και γυναίκες ηλικίας 12 έως και 72 ετών. Ο ΝΗΡΕΑΣ συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά ξεπερνώντας κατά πολύ την περυσινή του εμφάνιση. Με 15 Κολυμβητές ./τριες ηλικίας 13 -56 ετών κατέκτησε 6 μετάλλια σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες .
Ο αγώνας φέτος μιλώντας υποθετικά, άγγιξε τα 2000μ αφού , άλλαξε το σημείο τερματισμού. Έτσι οι κολυμβητές δεν είχαν να αντιμετωπίσουν πολύ τα διάφορα δυνατά ρεύματα που εμφανίζονται στην περιοχή της Θασοπούλας και έπρεπε να κολυμπήσουν περισσότερο σε ευθεία πορεία και όχι διαγώνια. Αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών ήταν οι πολύ γρήγοροι χρόνοι που κατεγράφησαν την φετινή χρονιά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια .
Διακρίσεις του ΝΗΡΕΑ στον 16ο κολυμβητικό αγώνα ανοιχτής θαλάσσης
«Θασοπούλα–Κεραμωτή 2015
Μαχαιρίδης Αριστείδης 1ος στην κατηγορία του,δεύτερος στη γενική κατάταξη.
Ανδρεάδης Ιωάννης 2ος στην κατηγορία του
Πανος Αναστάσιος 2ος στην κατηγορία του
Πούλιος Νικόλαος 2ος στην κατηγορία του (Αγωνιζότα;ν για πρώτη φορά)
Καραγκούνης Δημήτριος 3ος στην κατηγορία του (Αγωνιζόταν για πρώτη φορά)
Καφετζή Φωτεινή 3η στην κατηγορία της
Επίσης συμμετείχαν οι : Βαρσαμακίδης Χρήστος , Γκαδανίδης Χρήστος , Δουμάνη Μαριάνθη, Δρακίδης Καραφύλλης ,Καμπάδαης Γεώργιος , Μιρμιγκίδης Ιωάννης, Πεταλάς Μάριος (Αγωνιζόταν για πρώτη φορά) , Χαραλαμπίδης Μαργαρίτης (Αγωνιζόταν για πρώτη φορά), Σταματόπουλος Ηλίας (Αγωνιζόταν για πρώτη φορά)
Τα αποτελέσματα των 3 νικητών της κάθε κατηγορίας στο παρακάτω link :
http://www.marathonswim.gr/apotel…/apotelTHASSOPOYLA2015.pdf
Το Τμήμα Ενηλίκων με τη δυναμική του παρουσία, δέχτηκε τα συγχαρητήρια διαφόρων φορέων , διοργανωτών και κολυμβητών απο την Βόρεια Ελλάδα. Μια πόλη σαν την Ορεστιάδα με κολυμβητήριο μόλις τα τελευταία 4,5 χρόνια καταφέρνει και συμμετέχει σε αγώνες ανοιχτής θαλάσσης με 34 αθλητές και αθλήτριες ενήλικες που οι περισσότεροι απ αυτούς δεν είχαν παρελθόν στη κολύμβηση και παρ’όλα αυτά καταφέρνουν να φέρνουν διακρίσεις για το σύλλογο και την πόλη.
Θερμά συγχαρητήρια απο τη διοίκηση και τους προπονητές
σε όλους τους αθλητές/τριες του ΝΗΡΕΑ για την προσπάθεια τους, την επιμονή και υπομονή τους !!!
Δ.Σ ΝΗΡΕΑ
Ορεστιάδα 28/07/2015