άνθιμοςΤην ερχόμενη Πέμπτη 3 Σεπτεμτεμβρίου η ορθόδοξη εκκλησία τιμή τη μνήμη του ιερομάροςΑνθίμου και ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος εορτάζει τα ονομαστήριά του.
Την Τετάρτη στις 19:00 στο μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου θα τελεσθεί μέγας αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία και την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου
από τις 7.00 έως τις 10.15 π.μ., θα τελεσθεί αρχιερατική θεία λειτουργία.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας της Πέμπτης και μέχρι τη 13.00 καθώς και το απόγευμα από τις 18:00 και έπειτα, ο κ. Άνθιμος θα δέχεται ευχές το επισκοπείο.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κατά τον εορτασμό των ονομαστηρίων του ο κ. Άνθιμος, θα τιμήσει έναν διακεκριμένο συντοπίτη. Κατά τη διάρκεια του εσπερινού της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου θα τιμηθεί ο κ. Δημήτρης Καρυπίδης, ο οποίος διακρίνεται στον χώρο του αθλητισμού και συγκεκριμένα της κολύμβησης για τα άτομα με αναπηρία. Ο Δημήτρης Καρυπίδης κατοικεί από το 1993 κατοικεί μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη. Είναι άτομο με αναπηρία αφού πάσχει εκ γενετής από ατελή οστεογένεση βαριάς μορφής τύπου ΙΙΙ και ασχολείται με συστηματικά με την κολύμβηση, από τον Οκτώβριο του 2012 στην αγωνιστική κατηγορία S1, η οποία είναι η κατηγορία της βαρύτερης μορφής αναπηρίας. Εντός του 2015 στο διεθνές meeting «IDM Berlin 2015», κατέκτησε 2 χρυσά και 2 ασημένια μετάλλια στα αγωνίσματά του, ενώ προκρίθηκε στους παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο της Βραζιλίας.