σφραγίδαΜε ανησυχία παρακολουθούν οι ελληνικές αρχές, την συγκέντρωση εκατοντάδων Σύριων στην Αδριανούπολη. Οι Σύριοι, πολλοί από τους οποίους διαθέτουν διαβατήρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις που φτάνουν στο thraki Νεα, κατευθύνονται με σκοπό να πιεστεί κι άλλο η Ελλάδα. Άλλωστε η συγκέντρωση τους μέσω facebook μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι.
Από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε η συγκέντρωση στη Αδριανούπολη, με τις τουρκικές αρχές να στήνουν μπλόκα και να απαγορεύουν την είσοδό τους στην πόλη, περισσότερων από 800 ατόμων, τα οποία επιχείρησαν να ταξιδέψουν με τα πόδια.
Σύμφωνα πάντως με όσα αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, δεν εκδίδονται πλέον εισιτήρια τρένων και λεωφορείων σε Σύριους από την Κωνσταντινούπολη, με προορισμό την Αδριανούπολη.
250 Σύριοι, παραμένουν στην Αδριανούπολη, ενώ γυναίκες και παιδιά δέχτηκαν να επιστρέψουν με λεωφορεία στην Κωνσταντινούπολη.
Την ώρα που οι μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο είναι πρωτοφανείς, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ξαφνικά τίθεται θέμα Έβρου, ενώ μέχρι τώρα, όλες οι ροές ήταν σε συνηθισμένα επίπεδα.
Οι εκτιμήσεις έχουν να κάνουν, ότι κύκλοι με την παρουσία Σύριων και την προσπάθειά τους να περάσουν από τα χερσαία σύνορα, θα τεθεί θέμα φράχτη. . .