αστυνομίαΈξι άτομα, τέσσερις Έλληνες και δύο Πακιστανοί, βαρύνονται με την κατηγορία ότι μετείχαν σε εγκληματική οργάνωση η οποία μετέφερε λαθρομετανάστες στην Ελλάδα. Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί πέντε άτομα στο Διδυμότειχο και στην Ξάνθη.
Οι πρώτες συλλήψεις έγιναν στην περιοχή του Διδυμοτείχου, όταν αστυνομικοί εντόπισαν τρία άτομα ηλικίας 50, 36 και 34 ετών, να μεταφέρουν με δύο αυτοκίνητο έξι Σύριους. Η αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι δύο άτομα, 24 και 33 ετών, διέφυγαν με τα πόδια από την περιοχή, μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς. Τελικά και οι δύο συνελήφθησαν σε οικισμό της Ξάνθης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ηγετικό ρόλο στην οργάνωση είχε ο 50χρονος, ο οποίος ερχόταν σε επαφή με άγνωστα μέχρι στιγμής μέλη της και στη συνέχεια, επιβαίνοντας σε όχημα με οδηγό τον 36χρονο, καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος, στο σημείο παραλαβής των λαθρομεταναστών.
Ο 32χρονος, επιβαίνοντας σε έτερο όχημα, είχε το ρόλο του προπομπού στο όχημα που μετέφερε τους λαθρομετανάστες, υποδεικνύοντάς «ασφαλές» δρομολόγιο για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.
Ο 28χρονος πραγματοποιούσε κλοπές οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια διέθετε στην οργάνωση προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στη μεταφορά.
Συνολικά κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και πέντε κινητά τηλέφωνα.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το ένα από τα οχήματα που κατασχέθηκαν είχε κλαπεί την 25-11-2015, από την πόλη της Κομοτηνής.
Σημειώνεται ότι σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσαν δεκατρείς καταδικαστικές αποφάσεις.
Οι έρευνες για την υπόθεση, συνεχίζονται από το τμήμα συνοριακής φύλαξης Διδυμοτείχου.