Ο Αχιλλέας Γκιδίκας, από τους παλαιότερους, αλλά πάντα νέος, φωτογράφος του Έβρου.
Ξεχωριστός, χαμογελαστός και ευγενικός, πάντα με τον καλό λόγο, ακόμα κι όταν ασκεί κριτική.
Αποτυπώνει δεκαετίες την ιστορία του Διδυμοτείχου.
Και έχει ακόμα πολλά να προσφέρει!
Ο φωτογράφος Αχιλλέας Γκιδίκας, σε μία από τις πολλές φωτογραφίσεις.
Γκιδίκας
Για την ιστορία της επιχείρισης Φώτο Γκιδίκας, διαβάζουμε στο site της,
Την οικογενειακή επιχείρηση, η οποία λειτουργεί 60 χρόνια πια, την ξεκίνησε ο παππούς μας Χρήστος Γκιδίκας σε νεαρή ηλικία, όταν με τις οικονομίες του πήρε μία φωτογραφική μηχανή της εποχής και απαθανάτιζε γεγονότα και σημαντικές στιγμές των ανθρώπων.
Ο πατέρας μας Αχιλλέας Γκιδίκας, μεγαλώνοντας μέσα στο φωτογραφείο, αγάπησε τη φωτογραφία και και το μεράκι του πατέρα του! Έτσι από 12 ετών ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πάνω στην ασπρόμαυρη φωτογραφία, την εβδομαδιαία φωτογραφία και το φημισμένο για την εποχή ρετούς (για τους μεγαλύτερους σε ηλικία που τη θυμούνται)!
Ο παππούς και ο μπαμπάς μας εργάστηκαν με μεράκι και κατάφεραν (με τα μέσα που διέθεταν) να αναγάγουν τη φωτογράφιση και την απαθανάτιση σημαντικών στιγμών των ανθρώπων σε… τέχνη!
Μεγαλώνοντας λοιπόν και εμείς μέσα στην επιχείρηση αυτή δίπλα στον πατέρα μας δεν γινόταν να μην αγαπήσουμε την τέχνη της φωτογραφίας! Έτσι η επιχείρηση αύξησε τα μέλη της και πέρασε στην επόμενη γενιά, 3η στη σειρά! Με σύγχρονα μέσα πια και εξελιγμένα μηχανήματα (π.χ. κάμερες πολύ υψηλής ευκρίνειας 4k, ελικόπτερα για εναέριες λήψεις), αναλαμβάνουμε την κάλυψη γάμων, βαπτίσεων και άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων όπως γεννέθλια,ορκομοσίες και σχολικές γιορτές!