Με απόλυτη επιτυχία και μέσα σε κλίμα αγωνιστικότητας, αδελφοσύνης και φιλίας διεξήχθη το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011 το απόγευμα, στο γήπεδο της Ξυλαγανής το διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου, μεταξύ ομάδων παλαιμάχων ποδοσφαιριστών από την Τουρκία και την Ροδόπη, υπό την αιγίδα του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών.
Συγκεκριμένα ο δήμος Μαρώνειας – Σαπών απεδέχθη το αίτημα της ομάδας παλαιμάχων της Αττάλειας και σε συνεργασία με τον σύλλογο παλαιμάχων της Α.Ε. Κομοτηνής διοργάνωσε το τουρνουά αυτό, στο οποίο συμμετείχαν οι ομάδες παλαιμάχων από την Αττάλεια και το Ικόνιο Τουρκίας, η ομάδα παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών και η ομάδα παλαιμάχων της Α.Ε. Κομοτηνής.

Στο αγωνιστικό μέρος του τουρνουά τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
Δήμος Μαρώνειας – Σαπών – Ικόνιο 2-3
Α.Ε. Κομοτηνής – Αττάλεια 0-0
Δήμος Μαρώνειας – Σαπών – Αττάλεια 2-1
Α.Ε. Κομοτηνής – Ικόνιο 0-0

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αγώνων πρωταθλήτρια του τουρνουά ανακηρύχθηκε ο ομάδα του Ικονίου, δεύτερη η ομάδα παλαιμάχων του δήμου Μαρώνειας – Σαπών, Τρίτη η ομάδα της Α.Ε. Κομοτηνής και τελευταία η ομάδα της Αττάλειας.
Αυτό βέβαια μικρή σημασία έχει καθώς όλοι οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές χάρηκαν τον αγωνιστικό χώρο της Ξυλαγανής και έπαιξαν ποδόσφαιρο με την ψυχή της παρά την εφεδρεία στην οποία βρίσκονται, αποδεικνύοντας ότι έχουν αποθέματα αγωνιστικότητας.
Μετά το τουρνουά δόθηκε δεξίωση σε ταβέρνα της Μαρώνειας όπου παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Μαρώνειας Σαπών κ. Γιάννης Πολυχρονιάδης ο οποίος τόνισε ότι «η φιλία των λαών μέσα από τον αθλητισμό, είναι μια πράξη ουσίας, εφόσον αυτοί που αγωνίζονται διαθέτουν ήθος και αγωνιστικότητα και το κυριότερο είναι ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να αποτελέσει μοχλό υψηλών προδιαγραφών και να στήσει γέφυρες επικοινωνίας στην ειρήνη δύο γειτονικών λαών».
Η δεξίωση έκλεισε με ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών αλλά και πολύ χορό από τους φιλοξενούμενους ποδοσφαιριστές οι οποίοι απεδείχθησαν και καλοί χορευτές.
Στην δεξίωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Μαρίνος Πασλίδης, ο αντιδήμαρχος κ. Τοπάλ Μεμέτ Αλή και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ανέστης Ποιμενίδης και κ. Πέτρος Δουδουλακάκης.
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι φιλοξενούμενοι ποδοσφαιριστές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών, στην Ροδόπη και να γνωρίσουν από κοντά την φυσιογνωμία και τις ομορφιές της περιοχής μας.
Παράλληλα προσκάλεσαν τις ομάδες του τουρνουά να συμμετέχουν σε διεθνή διευρυμένα τουρνουά παλαιμάχων που θα γίνουν τον επόμενο χρόνο σε Αττάλεια και Ικόνιο.
Ο Δήμος Μαρώνειας – Σαπών όπως έχει τονίσει επανειλημμένως και ο δήμαρχος κ. Ηλίας Ιωαννάκης ενισχύει τον αθλητισμό και τιμά όσους με την πολυετή παρουσία τους προήγαγαν την αθλητική ιδέα στα γήπεδα του δήμου και της ευρύτερης περιοχής.

03- Ο αρχηγός της ομάδας του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών κ. Νίκος Πετμεζάς και ο αρχηγός της ομάδος της Αττάλειας και παλιός διεθνής ποδοσφαιριστής της Γαλατά Σεράι και Φενέρ Μπαξέ κ. Χασάν Βεζίρ ανταλλάσσουν τα λάβαρα των ομάδων πριν τον αγώνα

02- Ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Πολυχρονιάδης και οι πρόεδρος των παλαιμάχων της ΑΕ Κομοτηνής κ. Κυριάκος Μηλιατζόπουλος ανταλλάσσουν δώρα με τους επικεφαλής προέδρους των ομάδων των παλαιμάχων από Ικόνιο και Αττάλεια