Σάλος έχει ξεσπάσει μετά το δημοσίευμα του thrakinea.gr σχετικά με την αναδρομική πληρωμή της βουλευτή Έβρου ΠΑΣΟΚ Ελένης Τσιαούση από το ΚΕΠΑΚΥ Αλεξανδρούπολης.

 

Η Βουλευτής, επικοινώνησε με το thraki Νεα και διευκρίνισε ότι θα διαθέσει όλα τα χρήματα , 13.930,71 €, στις δύο μητροπόλεις του Έβρου.

 

Όπως αποκάλυψε το thraki Νεα,

στην Ελένη Τσιαούση αναμένεται να καταβληθεί άμεσα το ποσό των 13.930,71 €,  ύστερα από απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης Παιδείας και Περιβάλλοντος Δήμου Αλεξανδρούπολης (Πολυκοινωνικό – πρώην ΚΕΠΑΚΥ).

Η απόφαση προκάλεσε έκπληξη, καθώς ποιος περίμενε ότι το Πολυκοινωνικό θα χρωστάει στη Βουλευτή και περισσότερο αφού χρωστάει γιατί έλαβε τώρα την απόφαση για να πληρώσει. . .

Όλα φαίνεται ότι ξεκινούν την περίοδο 2006-2009  όπου η κ. Τσιαούση, ήταν αντινομάρχης Έβρου.

Τότε σύμφωνα με την κ. Τσιαούση, το ΚΕΠΑΚΥ έκρινε ότι κακώς πληρωνόταν, αν και υπάλληλός του, καθώς ήταν αντινομάρχης.

Ο μισθός λοιπόν δεν καταβάλλονταν με αποτέλεσμα η κ. Τσιαούση να καταθέσει αίτηση στο ελεγκτικό συνέδριο. Το ελεγκτικό απέστειλε το θέμα στο νομικό συμβούλιο και το νομικό συμβούλιο αποφάνθηκε ότι έπρεπε να πληρώνεται η κ. Τσιαούση. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η πρόσφατη απόφαση για πληρωμή της Βουλευτή.

Η κ. Τσιαούση, στην επικοινωνία που είχε με το thraki Νεα, τόνισε ότι για δύο χρόνια δεν πληρωνόταν και ότι για ένα χρόνο, λόγω των κρατήσεων λάμβανε από το μισθό της, μόλις 60 €.

Το θέμα πάντως της πληρωμής της, ύστερα και από την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης Παιδείας και Περιβάλλοντος Δήμου Αλεξανδρούπολης, φαίνεται πως δρομολογείται.

 

Στο μεταξύ αναγνώστης του thraki Νεα, ο οποίος προέβη σε καταγγελία αναρωτιέται γιατί η κ. Τσιαούση δεν εξοφλήθηκε επί δημαρχίας Αλεξανδρη , αλλά επί Λαμπάκη και μάλιστα σε χρονική περίοδο όπου υπάρχει και αναθέρμανση των σχέσεών τους. Επίσης ο αναγνώστης μας αναρωτιέται αν η Βουλευτής σκοπεύει να προσφέρει τις 13.930,71 €  γράφοντας χαρακτηριστικά: «Σκοπεύει να τα δωρίσει η κ. Τσιαούση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ή σε άλλο κοινωφελή σκοπό ή θα τα προσθέσει στις παχυλές αμοιβές της ως βουλευτή;»