Αναμένονται στον Έβρο, όμως δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει τη διαδρομή
. Πρόκειται για ειδικά θωρακισμένα οχήματα που εντάχθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία και θα αξιοποιηθούν από τους λεγόμενους πάνθηρες, την ομάδα ΟΑΜΑ, καθώς χρεώθηκαν στη διεύθυνση αστυνομικών επιχειρήσεων Αττικής.

Πρόκειται για τα οχήματα τυφώνες MRAP Typhoon GSS-300 μεταφοράς προσωπικού που έχουν πρωτόκολλο ασφαλείας 3, είναι ικανά να επιχειρήσουν σε συνθήκες πολέμου, σε ανώμαλο έδαφος, μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες έως 100 χιλιόμετρα την ώρα, με αυτονομία που αγγίζει τα 1000 χιλιότετρα.

Συνολικά μετά την αποδέσμευση που έγινε για κατασχεμένα οχήματα που ήταν σε αποθήκες του πειραιά 8 τεθωρακισμένα οχήματα τύπου MRAP Typhoon GSS-300 πέντε θωρακισμένα τύπου Toyota Land Cruiser, δύο οχήματα BMW και ένα ακόμη μάρκας Mercedes θα αξιοποιηθούν άμεσα.
Πρόκειται για οχήματα που κατευθύνονταν με πλοίο στη Λιβύη και ύστερα από επιχείρηση του λιμενικού κατασχέθηκαν νότια της Κρήτης, στο πλαίσιο εμπάργκο για πώληση στρατιωτικού υλικού, με απόφαση του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ.
Κάτοικοι της Αθήνας είδαν τα οχήματα να κυκλοφορούν από τον Πειραιά, μέχρι τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου βρίσκονται σήμερα και πραγματοποιούνται εργασίες συντήρισης και αλλαγής χρώματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες τρία από το θωρακισμένα οχήματα αναμένεται τις επόμενες ημέρες να φτάσουν στον Έβρο, όπου θα διατεθούν άμεσα στις ομάδες της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία επιτηρεί τα σύνορα.

Τα οχήματα είναι καναδικής κατασκευής έχουν μήκος 6,5 μέτρα, πλάτος 2,43 μέτρα, ύψος 2,37 μέτρα και βάρος 12,5 τόνους χωρίς τα καύσιμα.
θα μεταφερθούν στον Έβρο, μόλις ολοκληρωθεί η αλλαγή χρώματος είτε οδικώς, είτε ακόμη και με μεταγωγικό αεροσκάφος.
Η χρήση τους στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία κρίθηκε απαραίτητη, καθώς μπορούν να μεταφέρουν άμεσα μέχρι και 8 άτομα σε δύσβατα σημεία.
Να θυμίσουμε ότι η Τουρκία είχε χρησιμοποιήσει θωρακισμένο όχημα για να ρίξει τον φράχτη με τη βοήθεια συρματόσχοινου πράξη που τελικά απέτυχε χάρη και στην έγκαιρη αντίδραση των ελληνικών αρχών.