Την αντίδραση του δημάρχου Ορεστιάδας προκάλεσαν δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ομιλία του υπουργού μετανάστευσης κι ασύλου Νότη Μηταράκη, για επέκταση του κέντρο μεταναστών στο Φυλάκιο.
Σε δήλωσή του ο κ. Μαυρίδης αναφέρει:
Προς ενημέρωση των συνδηματών μου:
– Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ορεστιάδας έχει εκφράσει με ψηφίσματα και αποφάσεις του, τη διαχρονική και σταθερή άρνησή του στη δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας προσφύγων και παράτυπων μεταναστών ή στην επέκταση υφιστάμενων.
– Το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. ΑΜ-Θ (στο οποίο έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος), έχει αποφασίσει ομόφωνα (με την πρώτη απόφαση να έχει παρθεί επί προεδρίας κ. Λαμπάκη) τη μη δημιουργία ή επέκταση οποιασδήποτε δομής φιλοξενίας.
– Ως Δήμαρχος Ορεστιάδας δεν έδωσα ΠΟΤΕ σύμφωνη γνώμη (η οποία γνώμη δε μου ζητήθηκε) και δε θα συναινέσω ΠΟΤΕ, όποτε και από όποιον μου ζητηθεί ΚΑΜΙΑ συζήτηση, με κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έχω κάνει για το θέμα αυτό.
– Υπάρχει η δέσμευση του Πρωθυπουργού για εξαίρεση της Θράκης από οποιοδήποτε σχεδιασμό για το θέμα αυτό.
– Απαιτώ από τα Μέσα Ενημέρωση, τα οποία ΨΕΥΔΩΣ αναφέρουν για σύμφωνη γνώμη Δημάρχου Ορεστιάδας σε επέκταση της δομής του Φυλακίου, να προβούν σε διορθωτική ανάρτηση / μετάδοση.

Η επέκταση του Φυλακίου συζητείται εντόνως από το 2018, μετά δηλαδή την δεύτερη επέκτασή του και κατασκευή του ΚΥΤ.
Όπως είχε αποκαλύψει το thraki Νεα την επέκταση του φυλακίου ζητούσε κατά το παρελθόν και η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Διαβάστε: Την επέκταση του Φυλακίου θέλει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες